22 Ağustos 2015 Cumartesi

Gelin ayakkabısı seçiminde damat çorabı etkisi

06:26

Her sezon, düğün detayları ile ilgili yeni trend’ler çıkıyor. Düğün organizasyonlarından davetiyelere, nikah şekerlerinden gelin aksesuarlarına kadar pek çok detay için yeni tasarımlarla karşılaşıyoruz. Bunlar elbette, düğün fotoğrafları için de çarpıcı kareler ortaya çıkmasına aracı oluyor. Özellikle düğün fotoğraflarınızda orijinal kareler olsun istiyorsanız, detaylarla bizzat ilgilenmek isteyebilirsiniz. Bu detaylardan biri de şüphesiz gelin ayakkabısıolacak.
Gelin ayakkabısı seçmek, belki de gelinlik seçmekten çok daha zor. Çünkü bütün gün ayağınızda olacak, dans ederken ve davetlilerle tek tek ilgilenirken size eşlik edecek gelin ayakkabınız, sizin düğün töreniniz boyunca en iyi arkadaşınız olacak. Gelinliğinizin boyu bile ona göre ayarlanacak. Ayrıca, altına da bekar kız arkadaşlarınızın isimleri yazılacak. Böyle bir durum söz konusu olunca, manevi değeri de oldukça öne çıkan gelin ayakkabınız için henüz alternatiflere göz atmadıysanız, size yepyeni bir trend’den söz etmek istiyoruz.
Özellikle Avrupa’da çekilen düğün fotoğraflarında göze çarpan bu trend’e göre, gelin ayakkabısı ile damadın çorapları muhteşem bir uyum içerisinde oluyor!
Belki ilk etapta yadırganabilir. Ancak, fotoğrafları görünce siz de hak vereceksiniz ki çok eğlenceli ve bir o kadar da renkli bir düğün için böyle bir seçim kesinlikle yapılabilir. İşte gelin ayakkabısı ve damat çorabını kusursuz çiftlere dönüştüren o trend…
Kır düğünlerinde ferahlatan renkler

Birkaç sezondur kıyafet ve aksesuarların yanı sıra dekorasyonda da hayatımıza hızlı bir giriş yapan mint yeşili, düğün organizasyonlarında da en sevilen renkler arasındaki yerini aldı. Özellikle baharda organize edilen kır düğünlerinde, gelin çiçeği ve diğer detaylarda taptaze bir görüntü oluşturan mint yeşili, gelin ayakkabısı için de düşünülebilir.
Kır düğünlerinde rahat hareket edebilmenizi sağlayacak babet ya da benzeri düz tabanlı ayakkabılarda bu rengi kullanabilirsiniz. Damat için de aynı renk çoraplar seçebilir, birlikte bu sempatik görüntünün fotoğraflanmasını sağlayabilirsiniz.
shutterstock_213185071
Kırmızı hiç bu kadar sevimli olmamıştı
Kadınları daha seksi ve dişi gösteren, aşkın ve tutkunun rengi kırmızı, belki de Kırmızı Başlıklı Kız’dan beri hiç bu kadar sevimli görünmemişti. Kırmızı topuklu ayakkabılarınız, her ne kadar tek başlarına seksi görünseler de damadın aynı tonlardaki çoraplarıyla adeta birer şirinlik muskasına dönüşüyor.
Bembeyaz gelinliğiniz, kıpkırmızı ayakkabılarınız ve simsiyah bir damatlıkla, muhteşem bir ahenk oluşturan o üç rengi bir araya getirmiş olacaksınız. Bu noktadan sonra, artık iş düğün fotoğrafçısına düşüyor.
shutterstock_212875045
Desenlere de yer verin
Gelin ayakkabınızı seçerken, damadın çorapları da düz ve aynı renk olacak gibi bir kural yok. Elbette, birkaç rengin bir arada kullanıldığı, çizgili, puantiyeli ya da desenli çoraplarla da kombin yapabilirsiniz.
Örneğin, düz mavi renk gelin ayakkabınızın yanında, damadın çoraplarını mavi – yeşil, çizgili ya da baklava desenli çoraplardan seçebilirsiniz. Böylece aranızda, renklerle hoş bir kontrast oluşturmuş olursunuz.
Hayali kurduğunuz o özel günde, hayalinizdekinden çok daha güzel, rengarenk bir düğün organizasyonu oluşturmak sizin elinizde. Düğün organizasyonunuzun detaylarını düşünürken, çekilecek fotoğrafları ve o günden geriye kalacak anıları da göz önünde bulundurmayı unutmayın.
shutterstock_162929945