22 Ağustos 2015 Cumartesi

Sevgililer Günü’nde Hediye Paketleme

06:28

Sevgililer Günü, sıradan bir günü küçük sürprizlerle eğlenceli hale getiren, sevginizi bir kere daha ifade etme şansı veren dört dörtlük bir fırsat. Tabi ki artık hepimiz geleneksel sevgililer günü hediyelerini – çiçek, çikolata, kalp şekerler ya da bir romantik akşam yemeği – biliyoruz. Siz eğer hediyesiz asla olmaz diyenlerdenseniz işte size harika sevgililer gününe özel hediye paketleme fikirleri..
Büyük ihtimalle sevgilinize hediyeniz alışveriş yaptığınız firmanın logosu ile banyo olmuş bir pakette 14 Şubatı bekliyor olacak. Artık hediyenin kendisi kadar onun nasıl sunulduğu da çok önemli. Bu sevgililer gününde aldığınız hediyeye, küçük dokunuşlarla kişiye özel bir hediye paketleme yapabilirsiniz.

Hediye Paketleme Detayları ve Adımları

Farklı Hediye Paket Kağıtları
Hediyenizde kullandığınız paket kağıdı ile farklılık yaratabilirsiniz:
Son zamanlarda kraft paket kağıdı kullanmak çok yaygınlaştı ve temin etmek çok kolay. Kraft kağıt, dokusu ve rengi sayesinde hediye paketine doğal ve sade bir görünüm katıyor. Böylece üzerinde kullanacağınız kurdele ve süsleme malzemeleri ile paketinizin tarzında istediğiniz şekilde oynayabilirsiniz. Sevgililer günü için bir önerim Kraft paket kağıdını kişiye özel hale getirmeniz olabilir. Kız – erkek arkadaşınızın ismi, baş harfler, birbirinize taktığınız özel isimlerden birini seçerek -Zeynep & Mert, S&Y, Boncuğum gibi – bir kaşe yaptırın. Kaşeyi günün anlamına uyan kırmızı renkten yaptırabilirsiniz. Paket kağıdına dağınık bir düzende düz,eğri, karışık zevkinize göre basarak size özel baskılı hale getirin. Hediyenizi paketledikten sonra bir kurdele ile güzel bir fiyonk atmayı unutmayın!
Eğer kaşe yaptırma imkanınız olmazsa: Koyu renk pastel boya ile el ile yazarak da sevimli bir hediye paketi yaratabilirsiniz.
77e732d6541a49b579115f45a7afcf51 el-yazisi
El yazısı kullanmak istemezseniz sizi çocukluğunuza, patates baskı yaptığınız zamanlara götürecek bir proje önerimiz var. Aşağıdaki resimdeki gibi kalpli bir paket kağıdı hazırlamak çok kolay. Bir kırmızı mürekkep pedi ve kalp şekli kalıp yapacağınız silgi yeterli olacaktır. Silgi için bir kurşun kalem arkasını kullanabilrsiniz. Kalp baskısını ister sıralı isterseniz karışık yaparak sevgilinize romantik bir hediye paketi yapabilirsiniz.
Screen Shot 2015-02-03 at 2.23.21 PM
İster Kraft kağıt kullanın ister baskılı renkli bir hediye paket kağıdı, hediye paketinizi farklılaştırmanın bir yolu da kullanacağınız kurdele çeşidi olabilir. Bir tuhafiyeden kolaylıkla bulabileceğiniz dantel, şerit ya da kurdele çeşitlerinden birini kullanarak hediye paketinizin fiyongunu farklılaştırın.
6648167e116d39f42795f19b20ac4f862449dfe2dd5cb0a8fe2ab4cd4929e18ba9b8a135a7dba518ea6251978d375ea2
Sevgililer günü hediye paketinizi geometrik desenli kırmızı paket kağıtlarından seçebilirsiniz. Kullancağınız fiyonlar da aynı ton kırmızı ya da zıt bir desende olabilir.
Screen Shot 2015-02-03 at 2.26.11 PM
MESAJLI PAKETLER
Hem erkek arkadaşınıza hem de kız arkadaşınıza uygun bir fikir de hediye paketinize kişiye özel mesaj uygulaması olabilir. Bunun için üzerinde harf olan küçük küp şeklindeki delikli boncukları kullanabilirsiniz. Hemen hemen her boncuk mağazası ya da tuhafiyede bu ürünlerden bulabilirsiniz. Genellikle bilezik ya da kolye için kullanılır. İsterseniz sevgililer günü mesajınızı ya da isimlerinizi bu harflerden yazabilirsiniz. Hediyenizi paketledikten sonra bu boncukları uhu ya da silikon tabanca ile paketin üzerine yapıştırabilirsiniz. Dilerseniz ince bir kurdeleye bu boncukları dizerek paket üzerine banner şeklinde sallanacak şekilde kurdelenin uçlarından tutturabilirsiniz. Harf ya da kelime aralarına birer düğüm atarsanız daha estetik duracaktır.
Free-Shipping-200PCs-Natural-Alphabet-font-b-Letter-b-font-font-b-Cube-b-font-font
FİYONK YERİNE…
Sevgilinize özenle aldığınız hediye için yine tarzınıza uygun bir hediye kap kağıdı seçtiniz ama sıradan bir fiyonk ile süslemek istemiyorsunuz diyelim. Daha yaratıcı bir fikir olarak paketin bir köşesine ya da ortasına şekerlerden oluşturacağınız büyük bir kalp şekli yapmanızı önerebilirim. Bu dönem satışa çıkan birçok kalp şeklinde minicik şekerler olacaktır. Öncesinde bir kurşun kalem yardımıyla büyük kalp çizerek şekerleri dizerken kendinize yol gösterecek bir taslak hazırlarsanız işiniz kolaylaşır.
images
Şeker kullanmak istemezseniz çiçek yapraklarıyla şekildeki gibi kalp ya da isim harfi şekli oluşturabilirsiniz.
a32917f1952be4673464cbe505d6e47f
ROMANTİK HEDİYE PAKETLERİ
Sevgiliniz için romantik bir hediye sunumu yapmak için dantel pasta altlığından yardım alabilirsiniz. Marketlerde bulabileceğiniz beyaz dantel kağıt pasta altlığı, kırmızı bir fon kartonu ve uygun renkli bir kurdele yeterlidir. Saten, parlak kurdele yerine mat bir kurdele kullanmanızı öneririm. Hediyenizi kraft kağıt ile kaplayın. Paketinizin boyundan daha küçük bir ölçüde kağıt pasta altlığını almaya dikkat edin. Kağıdı fotoğraftaki gibi ister ön yüzüne isterseniz de kenarına gelecek şekilde yapıştırın. Çift taraflı bant kullanabilirsiniz. Dantel pasta altlığının ortasına kartondan bir kalp şekli kesip yapıştırın. Son olarak bir kurdele ile çevreleyip fiyongunuzu atın.
Hediye paketinizi ince bir ip ya da kurdele ile dört tarafında çevreleyin. Düğümün üzerine gelecek şekilde bir yapma çiçek oturtarak sevgilinize çok şık bir hediye kutusu yapabilirsiniz. Dilerseniz gerçek çiçek ya da güller de kullanabilirsiniz.
Çok küçük bir hediye paketliyorsanız en az 3- 4 cm kalınlığında bir kurdele ile fiyonk atıp çarpıcı bir görüntü sağlayabilirsiniz. Fiyonk yerine sadece bir düğüm atıp kuyrukları kutunun dışına gelecek uzunlukta keserek bırakabilirsiniz. Düz renk gri, siyah paket kağıtlarına mor, sarı, bordo, yeşil, kırmızı, pembe gibi renkler kullanabilirsiniz. Tuhafiyelerde bulabileceğiniz çizgili, puantiyeli ya da farklı desenlerde üretilen kurdeleler de kullanabilirsiniz.
73ada998685c8da3da4de44ab8c9fd03 0c886a2eb8026a7279e7b4b43a3538db723e5210ac2f2019b80b078f3e07b292
 KARTON TORBAYLA SÜSLEME
Bunların hiçbirine vaktim yok ya da hediye paketlemeyi hiç beceremem diyorsanız size karton torba öneriyorum. Bir çok kırtasiyeden bulabileceğiniz bir karton torba ve torbaya uyumlu ya da zıt renginde pelur kağıt alın. Torbaya önce hediyeyi yerleştirin ve üzerine pelur kağıtlarını sivri uçları torbanın dışından görünecek şekilde yerleştirin. Daha sonra sapından sarkıtacağınız süslerle paketinizi çekici hale getirebilirsiniz.
Torbanın sapından sarkıtacağınız pratik fikirler:
İsterseniz sevgilinizin en sevdiği şekerlerden şeffaf jelatin bir poşet içine mini bir potpori yapın. İnce kurdele yardımıyla torbanın sapından dışa doğru sarkıtabilirsiniz. İnce kurdelenin maksimum kalınlığı 0,5 cm olursa daha iyi olur. İki ya da üç renk ince kurdeleleri bir arada kullanabilirsiniz, zenginlik katacaktır. Sevgililer günü döneminde minik kalp şeklinde birçok şeker ve çikolata satışa çıkacaktır. Bunları da kullanabilirsiniz. Bir başka önerim de çiçek kullanmanız olabilir. Dilerseniz tek bir kırmızı gülü biraz sapından kısaltarak, çiçek kısmının hemen altından en az 1,5 -2 cm’lik (gülün büyüklüğüne oranla zayıf bir fiyonk görüntüsü olsun istemeyiz.) kurdele ile bağlayarak torbaya tutturabilirsiniz. Başka bir kişiye özel hediye paketleme fikri de baş harf olabilir. Kırtasiyeden satın alabileceğiniz simli bir kartonu istediğiniz şekilde keserek süs yapabilirsiniz. Torbanızın büyüklüğüne göre ölçüyü biraz büyük tutun, delgeç yardımıyla delerek kurdele ile tutturabilirsiniz. Tüm bu malzemeleri sevgililer günü temalı minik bir mandal yardımıyla da hediye torbanıza tutturabilirsiniz. Kalpli, çiçekli çeşitleri olan bu minik mandalları bulmakta zorlanırsanız bir ahşap çamaşır mandalı da kullanabilirsiniz. Yine tuhafiyeden ince bir keçe parçası alıp kalp şeklinde kesip bu mandalın bir ucuna yapıştırın. Hem pratik hem de basit süsleme tekniğiyle hediye paketinizi sıradan görüntüsünden uzaklaştırın.
Image-e13734701438203a414bc4f774e5ef750b432d6f30d0e2
e6050c15cbdd20bf1370be148692f7a8 IMG_2379
 YARATICI SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN GÜL DEMETİ
Eğer kız arkadaşınıza bir demet gül verme fikriniz varsa sunum şekliniz için fikrimiz var.
Bunun icin kraft kagıt ve dantel kağıt pasta altlığı kullanabilirsiniz. Yapacağpınız huni şekindeki kağıt ve pasta altlığını bir selobant ya da çift taraflı bant yardımıyla yapıştırabilirsiniz. İnce bir kırmızı ip ya da kurdele ile bağlayarak finyogunuzu atabilirsiniz. Sonra ipten biir mandal yardımı ile ya da delgeç ile kartınızı delerek sevgilinize romantik mesajınızı ekleyebilirsiniz. Bu yaratıcı hediye sunumuz sevgilinizi çok mutlu edecektir!
DSC_0022poatojt


Hediyeniz gibi onu sunma şekliniz de çok önemli. Sevgilinize verdiğiniz değeri minik dokunuşlarda ona tekrar tekrar hissettirebilirsiniz. Özenle hazırlanmış emek harcanmış el yapımı hediye paketleme şekilleri ile sevgilinizin gönlünü bir kere daha fethetmemeniz için bir neden yok! Bu farklı hediye paketleme fikirleriyle sevgilinizi çok mutlu edeceğiniz garanti. Hatta paketi açmaya kıyamayabilir!