22 Ağustos 2015 Cumartesi

Gelin stiliniz için çok konuşulacak gelin buketi önerileri

06:27


Aşkınızı bir ömür bir arada, göz göze, el ele sürdürmek üzere “evet” diyeceğiniz o unutulmaz ana hazır mısınız? O gün, her şey, tüm detaylar mükemmel olmalı. Davetiyelerden gelin yoluna, duvağınızdan nikah şekerlerine kadar her şeyi tasarladınız. Sıra geldi, sizden sonraki talihli gelini işaret edecek, içerisinde bir kuğu gibi süzüleceğiniz gelinliğinize renk katacak o önemli bir diğer detaya… O da elbette, gelin çiçeği.
Gelinliğiniz konusunda kararsızlığınızdan kurtuldunuz ve şimdi de aksesuarların kararsızlığıyla boğuşuyorsanız, gelin çiçeğinde çok orijinal fikirler olduğunu söyleyerek kafanızı biraz daha karıştırmış gibi olacağız. Ancak, bu orijinal fikirlerle gelin stilinizin çok konuşulacağının da altını çizmek isteriz. Eğer, standart gelin buketlerinden sıkıldıysanız ve çok daha farklı, göz kamaştıran bir alternatif arıyorsanız, sizin için çok cazip önerilerimiz olacak. Dünyada hızla yayılan orijinal gein buketi trendlerine dilerseniz, birlikte göz atalım…
1- Broşlarla süslü göz kamaştıran gelin buketleri
 Geline düğünden hatıra olarak kalabilecek gelin buketi alternatiflerinden en çok tercih edilenler arasında, renkli taşlarla ve metal detaylarla hareketlendirilen gelin buketleri bulunuyor.
Peki, bu buketler nasıl elde ediliyor?
Bu buketlerde çiçeklerin, yani taşlı ve metal süslemelerin bulunduğu kısmın altı, kumaş ve içi sünger ya da pamuk dolu bir materyal. Alt kısmındaki sapı da dilerseniz yine metal çubuk ya da kablolardan seçebilirsiniz. Bunun da etrafını dilediğiniz renkte kurdelelerle sarıp, kumaş, bombeli kısmın üzerini yine düğün konseptinde kullandığınız renklerle uyumlu broşlarla kaplayabilir, hatta bu taşları kumaş üzerine dikebilirsiniz. Böylece tamamen size ait, başka hiç kimsede olmayan bir buket elde edebilirsiniz. Mevsime göre istediğiniz renkte çiçek bulamadığınızda da bu yöntem size avantaj sağlayacak.
VG-Editor-020215-GelinBuketi-Ara-gorsel-1
Bu modeller ve düğün organizasyonuna dair diğer detaylar için şuradan ilham alabilirsiniz.

2- Rengarenk düğmelerle hatıralara yolculuk etmenizi sağlayacak buketler 
Türkiye’nin en önemli şair ve yazarlarından biri olan Sunay Akın, Trabzon’un Maçka ilçesinde çok yoğun çalışan bir terzi olan babasıyla, ona bir palto diktirmek üzere giden annesinin tanışma hikayesinden yola çıkarak, kendisinden bahsederken “Ben o paltonun ortanca düğmesiyim” ifadesini kullanır.
Düğme aslında pek çoğumuzun belki farkında olmadığı kadar duygusal bir detaydır. Küçükken okulda itişip kakışırken dikişi gevşeyen, hatta düşüp kaybolan düğmelerimiz, o anılar için aslında üzerimizden feda ettiklerimiz değil midir?
Siz de böyle düşünüyor ve yepyeni bir hatırda da düğmeler rengarenk, sessiz birer kahraman olsun istiyorsanız, düğmelerden, farklı ve tarz sahibi bir gelin buketi hazırlayabilirsiniz. Broşlardan meydana getirilen buketlerde olduğu gibi, dilerseniz kumaş ve bombeli gelin buketi iskeleti üzerine onları dikebilirsiniz. Ya da düğmelerin deliklerinden bükülebilir telleri geçirerek, düğmeleri birer dal haline getirmeniz de mümkün. Etrafına canlı ya da yapay yapraklardan bir aranjman da yapabilirsiniz.
VG-Editor-020215-GelinBuketi-Ara-Gorsel-2
Bu ve düğün organizasyonunuza dair benzeri fikirler edinmek için şu siteyi takip edebilirsiniz.
3- Keçelerden oluşan gelin buketleriyle yumuşacık ve rengarenk hayaller
 Keçe, artık pek çok alanda hayatımıza girmiş durumda. Çantalar, cüzdanlar, telefon kılıfları, hatta defter kapları, kalemler ve gündelik daha pek çok aksesuar ve eşyada keçeleri görebiliyoruz. Tüm bu gündelik eşyaları daha renkli ve keyifli hale getiren keçeler, kullanıldığı alana farklı bir tarz katıyor.
Siz de kalıcı bir gelin buketi için keçelerden faydalanabilirsiniz. Keçelerden kolaylıkla kesebileceğiniz çiçek şekilleriyle, rengarenk ve neşeli buketler hazırlamanız mümkün. Dilerseniz, çiçeklerin ortasını düğme ya da taşlarla da süsleyebilirsiniz.
VG-Editor-020215-GelinBuketi-Ara-Gorsel-3
Farklı gelin buketi alternatifleri için şu sayfaya bir göz atabilirsiniz:  
 4- İşte en “şeker” gelin buketi
 Son yıllarda bildiğimiz çiçek aranjmanları dışında, Sevgililer Günü, Anneler Günü gibi günlerde yoğunlukla çiçek, çikolata ve şeker buketi gibi alternatifler tercih edilmeye başlandı. Siz de bu tatlı seçeneği, gelin buketi olarak değerlendirebilirsiniz. Kolay erimeyecek, gelinliğinizi lekelemeyecek şekilde, sert jelibon veya lokum gibi tatlı ve renkli atıştırmalıklardan dallar meydana getirip, buket olarak bir arada kullanabilirsiniz.
VG-020515-gelin-buketi-ara-gorsel-4
5- Buket değil aşk taşıyan gelinler
 Kesinlikle buket taşımak gibi bir zorunluluğunuz olmadığını da bu noktada hatırlatmak isteriz. Çünkü artık bazı düğünlerde, ellerinin arasında “aşk” taşıyan gelinler görmeye başladık. Özellikle yurt dışında, bütün gün gelin buketi taşımak istemeyen, kalıcı bir alternatif olarak ahşap bir aksesuarı tercih eden gelinler de var. “Aşk” yazılı ahşap bir süs eşyasını ellerinin arasına alarak damatla birlikte ortaya çıkan ve salona anlamlı bir giriş yapan gelinlerden biri de siz olabilirsiniz.
VG-050215-gelin-buketi-ara-gorsel-5
Bu en anlamlı ve özel günde, farklı düğün konseptleri ve organizasyon alternatifleri içinVitrinGez ile ülkemizde ve dünyada gelişen trend’leri takip edebilirsiniz.