22 Ağustos 2015 Cumartesi

Kadında Cinsel İsteksizlik

06:38

Erkeğe oranla kadında daha çok görülen cinsel isteksizlik psikolojik ya da fiziksel rahatsızlıklar gibi bir çok nedenden dolayı oluşabilir. Kadının daha önce taciz ya da tecavüze uğraması, eşiyle ilgili problemler yaşaması, istemediği bir evliliği gerçekleştirmesi, bedenini iyice tanımaması, cinselliğin kendisine kötü bir şeymiş gibi yansıtılarak büyütülmesi psikolojik olarak kadında cinsel isteksizliğe neden olan faktörlerdir. Kadın menopoza girmiş yahut çeşitli ameliyatlar geçirmiş ve kullanma...
Erkeğe oranla kadında daha çok görülen cinsel isteksizlik psikolojik ya da fiziksel rahatsızlıklar gibi bir çok nedenden dolayı oluşabilir. Kadının daha önce taciz ya da tecavüze uğraması, eşiyle ilgili problemler yaşaması, istemediği bir evliliği gerçekleştirmesi, bedenini iyice tanımaması, cinselliğin kendisine kötü bir şeymiş gibi yansıtılarak büyütülmesi psikolojik olarak kadında cinsel isteksizliğe neden olan faktörlerdir. Kadın menopoza girmiş yahut çeşitli ameliyatlar geçirmiş ve kullanmak zorunda olduğu bir takım ilaçlar hormonlarını etkilemiş ise kadında cinsel isteksizlik meydana gelmektedir.Cinsel isteksizlik başta kadın olmak üzere eşleri de psikolojik olarak kötü etkilemekte birçok çiftin problemler yaşamsına neden olmaktadır. Kadının cinsel isteksizlik duymasının en büyük nedenlerinden biri eşinin kendisine kötü davranması yani psikolojik ve fizyolojik şiddet uygulamasından kaynaklanmaktadır. Bu tür durumlarda kadında cinsel soğuma başlar ve bir süre sonra cinsel isteksizlik oluşmaya başlar. Bunun önüne geçebilmek için erkeğin eşine iyi davranması şiddetin hiçbir türünü uygulamaması ve problemleri konuşma yolu ile hallederek kadının psikolojik olarak kötü yönde etkilenmesi ortadan kaldırılmalıdır. Eş kadını istemediği cinsel aktivitelere ve fantezilere zorluyor ve bunu baskı altında uyguluyor ise kadında soğuma olması gayet normaldir.
sirkelimoncom-kadinda-cinsel-isteksizlik-3
Kadın ağır bir travma yaşıyor ise psikolojik olarak bir hekimden yardım almalı gerekli görülüyor ise tedavi yoluna gidilmelidir. Cinsel isteksizliğin bir diğer nedeni ise kadının daha önce tecavüz ya da taciz edilmesine bağlı oluşan psikolojik olarak kadını cinsellikten soğutan durumlardır. Bu durumlarda kadın kesinlikle psikolog yardımı alarak yaşamış olduğu Travmadan kurtulmalıdır aksi halde hayat boyu cinsellikten uzak, soğuk ve mutsuz bir şekilde yaşayabilir. Kadın bedenini iyi tanımıyor ise yine kadında cinsel isteksizlik meydana gelir bu nedenle kadın bedenine dokunmalı ve hangi bölgelerin kendisinde cinsel haz oluşturduğunu bilmelidir.
Kadının cinsel hayatı gayet yolunda giderken birden bire cinsel isteksizlik duymaya başladığı durumlar ile de sık, sık karşılaşılmaktadır bunun en büyük nedeni kadının menopoza girmesidir. Menopoz döneminde kadında hormon değişiklikleri başlar ve kadının adetten kesilmesi ile sıkıntılı bir dönem başlar. Ateş basmaları, terleme, vajinada kuruluk ve cinsel isteksizlik bu değişen hormonlar nedeni ile olup geçici bir süreçtir. Geçirilen ameliyatlar ve hormonları etkileyen ilaçlarda kadında cinsel isteksizliğe neden olmaktadır.
Kadında Cinsel İsteksizlik
Kadında cinsel isteksizlik görüldüğü zaman en büyük görev eşe düşmektedir. Kadının cinsel olarak zevk duyması ve cinselliğe karşı istek duyabilmesi için ön sevişme uzun tutulmalı böylelikle kadın cinsel olarak uyarılmalıdır. Cinsel birleşme her iki tarafında zevk alabileceği şekilde olup baskı ile kadının canının yanacağı ve seksten soğumasına neden olabileceği fanteziler kadına uygulanmamalıdır. Kadın kendi bedenine dokunmalı ve kendini tanıyarak cinselliğe karşı olan isteğini arttırabilir. Mutlu bir hayat için cinselliğin yeri ve önemi büyüktür bu neden ile gerekli görülen psikolojik tedavi alınarak kadının daha sağlıklı bir şekilde hayatına devam etmesi sağlanmalıdır.