24 Mart 2015 Salı

2015 Sonbahar Kış Ayakkabı Trendleri

00:28

Merhaba,
2015 sonbahar kış koleksiyonlarının tanıtıldığı New York, Londra, Milano ve Paris modahaftaları boyunca sizinle podyumda dikkat çeken ayakkabı modellerini paylaşmaya çalıştım. Daha önceki yazımlarından ulaşabilirsiniz. Şimdi de önümüzdeki sezonun öne çıkacak olan ayakkabı trendlerine toplu olarak göz atmaya ne dersiniz? Hadi o zaman;

Bağcıklı Ayakkabı Modelleri

2015-sonbahar-kis-ayakkabi-trendleri
2015 sonbahar kış koleksiyonları arasında dikkat çeken ayakkabı modellerinden biri bağcıklı ayakkabılar oldu. Özellikle dize kadar uzanan bağcıklı çizme modellerine yer verilmişti. Roberto Cavalli, Chloé, Emilio Pucci, Monique Lhuillier ve Marc Jacobs koleksiyonlarında bağcıklı ayakkabı modellerini ön plana çıkaranlardan bazıları.

Color Block Ayakkabı Modelleri

2015-sonbahar-kis-ayakkabi-trendleri-2
Sade bir kombini hareketlendirmek mi istiyorsunuz? O halde koleksiyonlarda yer alan iki yada daha fazla rengin bir arada kullanıldığı color block ayakkabı modelleri size göre. Prabal Gurung, Derek Lam, Carven, Just Cavalli gibi isimler rengarenk ayakkabılarla çaba sarfetmeden ilgi çekebileceğinizi anlatıyor.

Skinny Ayakkabı Modelleri

2015-sonbahar-kis-ayakkabi-trendleri-3
Son zamanların en büyük ayakkabı trendlerinden biri şüphesiz diz boyu çizmeler. Önümüzdeki sezon bunun yerini ne alabilir derseniz yine uzun ama bu sefer bacağı sımsıkı saran çizmelerden bahsedebiliriz. Calvin Klein, Bottega Veneta, Emilio Pucci gibi isimler latex yada esnek deri kullanarak çizme ve ayakkabının bacakları sımsıkı sarmasını sağlamış.

Püsküllü Ayakkabı Modelleri

2015-sonbahar-kis-ayakkabi-trendleri-4
2015 sonbahar kış sezonunda göreceğimiz ayakkabı modellerinden biri de püsküllü ayakkabılar. Western temasından esinlenilerek tasarlanan ayakkabılar arasında sadece koyu renkler yok, birçok farklı renge rastlamak mümkün. Yine kombininizi anında hareketlendirebilecek bir model bence.

İlginç Topuklu Ayakkabı Modelleri

2015-sonbahar-kis-ayakkabi-trendleri-5
BCBG Max Azria, Givenchy, Jason Wu ve dahası… Yeni sezonda bir ayakkabı nasıl daha fazla dikkat çekebilir diye düşünmüşler ve yaratıcılıklarını konuşturmuşlar. Sonuç olarak ortaya birbirinden ilginç topuklara sahip ayakkabı modelleri çıkmış :)

Cut Out Çizme Modelleri

2015-sonbahar-kis-ayakkabi-modelleri-5