24 Mart 2015 Salı

Gelinlik Seçimi Nasıl Olmalı?

00:03

Gelinlik Seçimi Nasıl Olmalı?

Bir önceki yazımda size nikah elbise modellerinden bahsetmiştim. Nikah için elbisenizi seçtiniz sıra geldi gelinlik seçimine. ;) Vücut tipine göre gelinlik seçimi nasıl olmalı, gelinlik seçiminde nelere dikkat edilmeli gibi sorulara bu yazımda cevap bulabilirsiniz.


Her genç kızın hayalidir gelinlikler içerisinde prenses gibi görünmek. Fakat gelinlik seçerken yaptığınız seçimler tamamen fiyasko ile sonuçlanabilir. Size tavsiyem gelinlik seçimi yaparken vücut tipinize göre seçimler yapmak. Peki, gelinlik seçiminde püf noktalar nelerdir?


Gelinlik seçiminde dikkat edilmesi gerekenlerin başında boy geliyor aslında. Kısa boylu ve minyon bir tipe sahipseniz kabarık yani prenses modelleri seçmemenizi öneririm. A kesim gelinlik modelleri ile boyunuzu daha uzun gösterebilirsiniz. Ayrıca V yaka, straplez yaka modelleri ile de boyun bölgeniz daha uzun ve daha şık görünecek. 


İri göğüslere sahipseniz straplez modelleri kesinlikle tercih etmemelisiniz. V yaka gelinlik modelleri sizi daha güzel gösterecek. 


Bacak boyunuz vücudunuza oranla daha kısaysa kesinlikle kabarık modelleri tercih etmemelisiniz. Vücudunuzun üst bölgesini ortaya çıkaracak modeller tam size göre.



Uzun boylu ve zayıfsanız tüm modelleri tercih edebilirsiniz. Burada seçim size kalmış. :) Kısaca çok şanslısınız.;)



Geniş omuzlu bayanlar ise dantel yakalı gelinlikleri tercih etmeli. Eğer kilolu bir bayan olduğunuzu düşünüyorsanız kesinlikle kabarık modellerden kaçınmalı, hatları kamufle eden hafif dökümlü kumaşlardan oluşan gelinlik seçimleri yapmalısınız.


Kolları kalın bir bayan iseniz uzun kollu gelinlikleri tercih etmeli veya uzun duvaklarla kolları kamufle etmelisiniz.