21 Mart 2015 Cumartesi

Bebek Hediyesi Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

04:56

Bebek Hediyesi Alırken - BebekDükkanım & Vitringez

Bebekler İçin Hediye Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Mar 11 • Anne & ÇocukÇocuk Modası • 1 Yorum
Diyelim ki; bir arkadaşınızın baby shower partisine davetlisiniz ve kendinizi bir bebek dükkanına attınız. Zıbın, tulum, bluz, body derken çeşit çeşit sevimli bebek kıyafetleriyle karşı karşıya kaldınız. Bıraksalar mağazadaki bütün ürünleri alacak kıvama geldiniz değil mi? Peki, seçiminizi neye göre yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
Bebek ürünü almak için yeni doğan hediyesi, doğum günü hediyesi ya da ailenin yeni bireyi için ilk kıyafet alışverişi gibi birçok sebep olabilir. Bebek hediyesi seçerken, anneyi ve bebeği düşünerek rahat, fonksiyonel, giydirmesi ve çıkarması kolay, kaliteli gibi anahtar kelimeler karar verme aşamasında aklınızın bir kenarında durmalı.
Eğer yakın zamanlarda bir arkadaşınızın bebeği için hediye alacaksanız, sizler için hazırladığımız bebek kıyafet alırken dikkat edilmesi gerekenler listesine göz atabilirsiniz.
Pamuklu Ürünler
Alacağınız ürünün %100 organik ya da pamuklu olması özellikle 1 yaşa kadar çok önemli. Bebeğe, büyüdükçe farklı kumaş çeşitlerinden üretilmiş kıyafetler giydirilecektir. Ancak ilk aylarda özellikle bebeğin alerjik reaksiyon göstermesini önleyecek kaliteli kumaşlarla üretilmiş ürünler satın almanızı öneririz.
Bebekdukkanım - KOALA ÇİZGİLİ BODY - Vitringez Bebekdukkanım - SLEEP GREEN PİJAMA TAKIMI - Vitringez
Bebekdukkanım - KIZ BEBEK 2'Lİ SET, 6-12 AY - Vitringez Bebekdukkanım - UZUN KOLLU BODY, 12-18 AY - Vitringez
Yıkama
Hediyenizi seçerken, bebek kıyafetlerinin defalarca yıkanacağını düşünerek alacağınız ürünün kalitesinden emin olmalısınız. Seçtiğiniz ürünlerin kumaşı, yıkamaya dayanıklı ve kuru temizleme gerektirmeyen cinsten olsun ki, hem annenin hayatı biraz daha kolaylaşsın ve hem de bebek için sürekli kıyafet alışverişine çıkma derdi azalsın.
Bebekdukkanım - POLAR TULUM, 6 AY - Vitringez Bebekdukkanım - BEBEK KARELİ GÖMLEK, 6-12 AY - Vitringez
Bebekdukkanım - ERKEK BEBEK 2'Lİ SET, 0-3 AY - Vitringez Bebekdukkanım - ÇİZGİLİ KAPÜŞONLU MONT, 12-18 AY - Vitringez
Dikişler
Kıyafetin içindeki dikiş yerlerini mutlaka kontrol edin. Bebek kıyafetlerinde dikişlerin bebeği rahatsız etmeyecek şekilde pürüzsüz ve yumuşak olması oldukça önemli. Aksi takdirde bebeğin narin cildi tahriş olabilir ve bebek alerjik reaksiyon gösterebilir. Dikişlerin yumuşak olduğunu anlamak için; ürünün tersini çevirip elinizi gezdirerek, elinize takılan bir yer var mı diye kontrol edebilirsiniz.
Yakalar
Biliyoruz cazibesi yüksek olan süslü bebek kıyafetlerini görüp de almamak çok zor. Ancak bu noktada kendinizi tutup bebeği düşünmeniz gerekiyor. Tasarımlar her ne kadar sevimli ve göz alıcı olsa da, dantelli, boncuklu ya da işlemeli yakalar bebekler için çok rahat olmayabilir. Bebeğin boynunu rahatsız edip canını yakabilecek parçalardan kaçınarak daha yumuşak yakalı parçalar tercih etmelisiniz. Diğer yandan yakaları geniş veya çıtçıtlı olan modelleri seçerseniz, kıyafeti giydirip çıkartmak kolay olacağı için bu modeller anneler için çok daha kullanışlıdır.
Bebek Dükkanım - Puantiyeli Tulum -  Vitringez Bebek Dükkanım - Tulum -  Vitringez
Bebek Dükkanım - Hırka -  Vitringez Bebek Dükkanım - Kurabiye Adam -  Vitringez
Güvenlik için sadelik
Düğmeler, bağcıklar, fiyonklar, kravatlar ve daha birçok detay bebek kıyafetlerine bir kere daha aşık olmamıza sebep olabilecek süslemeler. Ancak eğer uygulamalar sağlam değil ise bebeğin bu detayları koparıp yutması ya da iplerin boyunlarına dolanması büyük olasılık. Bu sebeple bebeğin güvenliği için bu tarz ürünler satın alacağınızda dikişine güvendiğiniz markaları tercih edin.
 Bebekdukkanım - ERKEK BEBEK BERMUDA VE BODY, 18-24 AY - Vitringez Bebekdukkanım - ERKEK BEBEK 3'LÜ SET, 18 AY - Vitringez Bebekdukkanım - ERKEK BEBEK 2'li SET, 18 AY - Vitringez
Beden
Kıyafetlerin üzerindeki etiketlerde yer alan yaş ve beden, sizi her zaman doğru yönlendirmeyebilir. Bu noktada hediyeyi alacağınız bebeğin kilosunu ve boyunu düşünerek karar vermenizi, eğer emin değilseniz normalden bir büyük bedeni almanızı tavsiye ederiz. Bebekler birkaç hafta içinde hemen büyüyecekleri için annenin hediyenizi kullanma fırsatı olmayabilir.
Çıtçıtlı bodylerden polar tulumlara, pijama takımlarından elbiselere kadar farklı tasarımlardan oluşan bebeklere özel hediye alışverişinizi, detaylara önem veren seçkin markaların yer aldığı