24 Haziran 2015 Çarşamba

Eyeliner Hakkında Her Şey!

03:21

Eski çağlarda yalnız güzellik değil nazardan korunmak amacıyla da kullanılan eyelinermodern dünyada da makyaj için vazgeçilmez bir öğe. Ritüel haline gelen makyaj bir zamanlar tanrıya daha yakın olmak için kullanıldığı gibi, ışıkta daha iyi görüş sahibi olmak ve antibakteriyel amaçlarla da göze sürülebiliyordu.
Kalem Eyeliner
Kalem Eyeliner
Eyeliner tarihi içinde kısa bir gezi:
Bacaklarınıza Eyeliner Sürmeyi Denediniz Mi?
Makyajın modaya entegrasyonu ise kadının özgürleşmesiyle paralel olarak 20. yüzyılın başında gerçekleşti. 30’larda ise eyeliner dönem ünlülerinin vazgeçilmezi oldu. Louise Brooks, Marlene Dietrich, Rita Hayworth, Lana Turner, Ingrid Bergman, Una Merkel, Pauline Evelyn Knapp gibi isimler 30’lu yıllarda eyeliner ile özdeşleşti. Kalem eyelinerürünlerinin yaygın olduğu İkinci Dünya Savaşı sırasında tükenen stoklar nedeniyle kadınlar bacaklarını daha şekilli göstermek için bacaklarının arkasına eyeliner sürerek dikişli çoraplar yerine makyaj malzemesi kullanıyorlardı.
Likit Eyeliner
Likit Eyeliner
2000’li Yıllarda Eyeliner Modası Yeniden Doğdu
20. yüzyılın ikinci yarısı ise likit eyeliner ve türevlerinin sahne almasıyla makyaj devrimine şahit oldu. Kedi bakışları olarak tanımlanan makyajın moda olduğu yılların moda ikonu ise ünlü yıldız Brigitte Bardot oluyordu. 60-70 ve 80’li yıllarda farklılaşarak moda trendini sürdüren eyeliner 90’lı yıllarda yerini doğal makyajlara bıraksa da 2000’li yıllarda yeniden öne çıktı. Waterproof eyeliner, 2000’li yıllarda yaygınlaşırken renkli alternatiflerin de çoğalması kadınların makyaj anlayışı değişti, yüzler farklı renklerde eyelinerlar ile renklendi.
Eyeliner Nasıl Çekilir
Eyeliner Nasıl Çekilir

Eyeliner Nasıl Çekilir?
Eyeliner nasıl sürülür diye dertleniyor olabilirsiniz. Eyeliner sürerken dikkat edilmesi gereken noktaları ise şöyle sıralayabiliriz:
  • Göz kapağına pudra sürmeyi unutmamalısınız
  • Aşağı doğru bakarak göz kapağınızı gerdikten sonra ince bir çizgiyle ilk hattı çekin.
  • Kalın bir hat isterseniz yeniden eyeliner çekeren ilk çizgiyi kalınlaştırın
  • Eyeliner gözlerinizi daha büyük gösterir, daha çekik bir görünüm isterseniz gözün dışına doğru hattı kalınlaştırmalı ve kuyruk oluşturmalısınız.
  • Eyelinerı koyu bir rujla tamamladığınız takdirde hem gece hem de gündüz kullanabileceğiniz pratik bir makyaja sahip olabilirsiniz.