25 Haziran 2015 Perşembe

Ramazan bayramı Arife Günü Ne Zaman? 2015 Yılı Ramazan Bayramı Ne Zaman Başlıyor?

05:38


Bu yıl 18 Haziran 2015 tarihinde başlayacak olan Ramazan ayında ilk sahur 17 Haziran’ı 18 Haziran’a bağlayan gecede yapılacak. Müslümanlar, 18 Haziran Perşembe günü gün boyu oruçlu olacak. Müslümanlar Şeker Bayramı olarakta bilinen Ramazan Bayramı'nı bu yılda coşkuyla kutlayacak. Bayramlar ayrıca vatandaşlar için tatil demek bir anlamda... Henüz Ramazan Ayı'na yarın girecekken, vatandaşlar Ramazan Bayramı'nda kaç gün Tatil Olacak? Ramazan Bayramı üç günlük bir tatil olduğundan ve bazen hafta içine rastladığında o haftanın tamamen tatil olmasına sebep olmaktadır. Bu durum 9 günlük tatil olma gibi durumu da ortaya çıkartmaktadır.diye merak etmeye başladılar.

Ramazan İslam öncesi Arap ay takviminde Temmuz-ağustos aylarına verilen isimdir. Bu takvimde aylar 12+1 sistemi (3 yılda bir ilave edilen 1 ay) sayesinde en fazla 30 günlük kaymalarla yılın aynı zamanlarında yaşanmaktaydı. Müslümanların iki büyük bayramından biri. Ramazan ayında tutulan bir aylık orucun bitiminde Şevval ayının ilk üç günü müslümanların bayram günleridir. Ramazan bayramına, o gün fıtır sadakası verilmesinden dolayı "Fıtır bayramı" adı da verilmektedir.



Mübarek Ramazan ayı başladı ve yılın en uzun günlerinde ve sıcak havalarda oruç tutulmaya başlandı. Bu yıl Ramazan Ayı 29 gün sürecek. Bunun temel nedeni hicri takvime göre bu yıl ramazan ayının 29 gün çekmesidir. Bu durumda da Ramazan (şeker) bayramına bu yıl bir gün daha erken gireceğiz. Peki 2015 Yılı Ramazan Bayramı Ne Zaman? 2015 Şeker Bayramı Hangi Gün? 2015 Ramazan Bayramı'nın Arifesi Ne Zaman? Bayram insanları kaynaştırıp bir araya getiren en güzel vesilelerden biridir. Öyle ki, bayramda şahlanan yardımlaşma ve hediyeleşme ruhu yalnızca hayatta olanlara bağlı kalmaz, dünyadan gidip kabirlerinde bir Fatiha bekleyenlere kadar uzanır. Onların bu dileğini yerine getirmek için mü'minler bayramda kabirleri ziyaret ederler; ruhlarına Kur'ân'lar, Fatihalar ve dualar okuyarak onları da sevindirirler.Ramazan Bayramının mü'minler arasında ayrı bir yeri vardır. Bu mübarek gün bu yıl hangi tarihte kutlanacak? Oruçlarımızın ardından Şeker gibi bir bayram olan 2015 Ramazan Bayramı ne zaman? Mübarek Ramazan ayı başladı ve yılın en uzun günlerinde ve sıcak havalarda oruç tutulmaya başlandı. Bu yıl Ramazan Ayı 29 gün sürecek. Bunun temel nedeni hicri takvime göre bu yıl ramazan ayının 29 gün çekmesidir. Bu durumda da Ramazan (şeker) bayramına bu yıl bir gün daha erken gireceğiz. Peki 2015 Ramazan Bayramı ne zaman? Arife hangi gün?  RAMAZAN BAYRAMI'NDA MİSAFİRLERE NELER İKRAM EDİLİR? Bayram ziyaretleri vatandaşların vazgeçilmez geleneklerinden biridir. Bayram sabahı en güzel kıyafetler giyilir, güzel bir kahvaltı yapılır ve akrabalar eş dost ziyaret edilir. İşte misafirlere Ramazan Bayramında ikram edilebilecek en güzel yiyecekler... Çikolata, badem şekeri, türk kahvesi, likör, şerbetli ev tatlıları, limon kolonyası, mendil, lokum, baklava, zeytinyağlı sarma, su böreği...