24 Haziran 2015 Çarşamba

YÜZ TİPİNİZE GÖRE GÖZLÜK SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR?

03:32

Yaz yaklaşırken güneş gözlükleri de önemini iyice arttırmaya başladı. Bu yaz sezonunda dikkat çekici ve büyük çerçeveli gözlükler yine revaçta olacak. Farklı görünmeyi seven kadınlar ve ilgi çekici modelleriyle erkek güneş gözlükleri yazın en çok kullanılan aksesuarı. Ancak güneş gözlükleri sadece aksesuar olarak değil aynı zamanda gözlerimizi zararlı güneş ışınlarından da korumak için kullanırız. Herkese uygun bir güneş gözlüğü tabii ki var! Bizim küçük tavsiyelerimizle mizu.com’da sizde yüzlerce model ve marka arasından kendinize en çok yakışan modeli bulabilirsiniz.
Yuvarlak Yüz Tipi
Eğer yuvarlak yüz tipine sahipseniz yanak bölgeniz, çeneniz ve alnınız geniş demektir. Bu nedenle size yüzünüzü daha ince gösterecek modeller hem daha çok yakışacak hem de tüm güzelliğinizi ön plana çıkarmanızı sağlayacaktır. Hatlarınızı belirginleştiren büyük çerçeveli gözlükler, siyah camlı modeller tam size göre! Renkli ve desenli modellerden hoşlanıyorsanız geometrik desenleri tercih edebilir ve modayı kalbinden vurabilirsiniz. Örneğin; De Valentini Gözlük Dv 251 06, Salvatore Ferragamo Gözlük Sf 2199 7509 / 1458, Exess Gözlük E 1541 8002 size uygun modellerdir.
Kare Yüz Tipi
Kare yüz tipine sahip biriyseniz keskin yüz hatlarına sahipsiniz demektir. Sizin yapmanız gereken yüz hatlarınızı yumuşatacak, alın ve çene bölgenizi daha dar gösterecek gözlük modelleri seçmektir. Kıvrımlı çerçeveler, klasik tarzdaki oval modeller sizin için en tercihler olacaktır. Böylece yüzünüzün keskin hatları yumuşayacak ve yüzünüzün anlamı kendini ortaya çıkaracaktır. Bu yılın modası olan renk geçişleri de size renk katacak bir stil önerisi. Örneğin; Breil Gözlük Brs 604 017 60, Donato Ricci Gözlük Dr 1405 002, Smith Gözlük Sm Cypress Qr3js, Fendi Gözlük Fe 5141 230 size uyabilecek modellerdir.
Gözlük Modelleri
Oval Yüz Tipi
Bu yüz tipine sahipseniz gözlük seçimi konusunda çok şanslısınız demektir. Hemen hemen her gözlük modelini rahatlıkla kullanabilirsiniz! Yılın modası olan cat eyes ya da damla model gözlükler size çok yakışacaktır. Ancak büyük çerçeveli dikdörtgen gözlükler elmacık kemiklerinizi daha fazla ortaya çıkararak yüzünüzün dikkat çeken yönlerini belirginleştirecektir. Fendi Gözlük Fe 5175 215, De Valentini Gözlük Dv 237 02, Lacoste Gözlük Lcc 12676 Nv, Garbino Gözlük Gb 5083 01 58-14 gibi modeller güzelliğinizi ön plana çıkaracak.
Üçgen ya da Kalp Yüz Tipi
Eğer üçgen ya da kalp şeklinde bir yüze sahipseniz şakaklarınızdan çenenize doğru daralan bir yüzünüz var demektir. Bu yüz tipindeki kişiler wayfarer gözlük kullanımına en uygun hatlara sahiptir. Dikkati geniş alnından aşağılara doğru çekmek için altı süslü ya da kıvrımlı modelleri tercih ederseniz yüz hatlarınız daha biçimli görünecektir. Mesela Enrico Coveri Gözlük Ec 956 001, Prada Gözlük Pr 54ls 8ae-6s1, Fendi Gözlük Fe 5074 028, Valentino Gözlük Val 5684 G3F70 gibi modelleri tercih edebilirsiniz.
Yüz Tipine Göre Güneş Gözlüğü Modelleri
Hangi yüz tipine sahip olursanız seçeceğiniz gözlük yaşınıza ve giyim zevkinize uygun olmalıdır. Ayrıca gözlük seçimini yaparken gözlüğünüzü taktıktan sonra fotoğrafınız çekip bakmanız seçiminizi yapmanızda size yardımcı olacaktır. Bu yıl iddialı tarzlar yaratmak için çok uygun, özellikle çiçekli gözlükler, geometrik desenler ve rengarenk gözlükleri bu yaz her yerde göreceğiz.