25 Haziran 2015 Perşembe

Banyonuzdaki küflerden kurtulmanın yolları

06:03

Hiç kuşkusuz banyolar evimizin en nemli yeridir ve bu yüzden küf olması içten bile değildir. Bu küf görüntüsü kişinin pek hoşuna gitmese de oluşan küf zamanla yayılır.Banyolarda küf genellikle küvetlerde ve duşakabinde oluşmakta, eğer bu küflenmeye zamanında müdahale etmezseniz diğer yüzeylere çabucak yayılır. Küflenmenin sorununu çözmeden önce sebebini araştırmak gerekmekte, Bunlar su kaçağı, boru çatlakları olabilir.
Küflenmeyi nasıl önleriz
İlk olarak küflenmeyi yüzeyleri kuru tutmanız gerekmektedir, bu sayede büyük ölçüde küfü önlersiniz. Küfler sıcak ve nemli ortamları sevmekte bu yüzden banyonuzu havalandırmayı ihmal etmeyin. Banyoda bulunana nemi bir an önce kurutma yoluna gitmeisiniz.

Küfü nasıl temizlemeliyiz.

Küvetlere ve duşakabinlerde ki küfü çamaşır suyu ile temizleyebilirsiniz. Bunun yerine beyaz sirke ve karbonatta kullanabilirsiniz.
Duşakabin ya da küvet içinde oluşan küfleri, üzerinde çamaşır suyu ya da temizleyiciler döküp silerek temizleyebilirsiniz. Küf olan yüzeye biraz sirke dökün ve kurumasını bekleyin, ardından tekrar sirke döküp süngerle silin ve suyla durulayın. aynı yüzeye karbonat dökerek kullanmadığınız bir diş fırçasıyla fırçalayın ve bol suyla yıkayın
Banyo perdesindeki küfü ise bir kova ılık suya bir kaç damla çamaşır suyu dökünüz. Perdenizi bu kovada bekletin. Daha sonra çamaşır makinasında su ile durulayın.
Kimyasal temizleyici kullanmak istemiyorsanız beyaz sirke ve karbonat da kullanabilirsiniz. Küflüyüzeye bir miktar beyaz sirke dökün ve kurumasını bekleyin. Ardından tekrar sirke dökün ve süngerle silin. Sonrasında suyla durulayın. Aynı yüzeye karbonat döküp eski bir diş fırçasıyla fırçalayın. Ardından bol su ile durulayın ve kurulayın. Yüzeyin tamamen kuruduğundan emin olun.
Banyo perdesindeki küften kurtulmak için öncelikle perdeyi çıkarın. Bir kova ılık suya birkaç damla çamaşır duyu dökün. Perdeyi bu kovaya koyup bir süre bekletin. Ardından perdeyi çamaşır makinesine atın ve duru suyla yıkayın ve kurutun