24 Haziran 2015 Çarşamba

TREND ALARMI: 1950’Lİ YILLAR

03:11

Audrey Hepburn, Marilyn Monroe ve Grace Kelly gibi isimlerin parlayarak hepimizin güzellik ve stil çıtasını yükselten 1950’li yıllar… İkinci Dünya Savaşı ve sonrasında heryeri, herkesi etki altına alan maskülen akıma inat, vücut hatlarının belirginleştiği, feminen detayların ön plana çıktığı , hafif topuklu ayakkabıların yarışa dahil olduğu stil açısından en zengin zaman. Sadece dönemini değil, ondan çok daha sonrasına ilham veren ve ortaya çıkarttığı sayısız akımla modaya sürekli yön veren bu eşsiz dönem 2015 İlkbahar/Yaz sezonunda da etkilerini kuvvetli şekilde hissettiriyor.
1940’lı yıllarda savaşa gönderdikleri erkekler yerine uzun süre ağır işlerde çalışan kadınlar, savaştan sonra gelen barışın getirdiği özgürlük duygusuyla yarattıkları moda anlayışıyla bugünlere kadar gelecek klasik stillerin altlarına imzalarını attılar. Cigarette pantolonların, midi eteklerin, etek-ceket takımlarının ve kısa bluzların bir anda popüler olduğu bu dönem aynı zamanda sayısız stil ikonunu da yetiştirdi. 1.80’lik boyuna rağmen giydiği kısa paça pantolon ve babetleriyle her kadının kusurlarıyla güzel olduğunu kanıtlayan Hepburn, giydiği mini elbiselerle kıvrımların utanılacak bir şey olmadığını gösteren Monroe ve stilin zarafet olmadan eksik olduğunu tüm dünyaya gösteren Grace Kelly…
Dior’un çıkardığı peplüm trendiyle bel bölgesine daha çok vurdu yaptığı bu dönemde yarışa dahil olan bir diğer isim ise çıkardığı tüvit ceket-kalem etek ikilisiyle Chanel oldu. Hazırladıkları koleksiyonlarla kısa sürede fark edibilir noktaya gelen bu iki marka, karpuz kollar, küçük eldivenler, kayık yakalar ve kutu şeklindeki çantalarla detayların ne kadar önemli olduğunu herkese gösterdiler.
Coco Chanel’in efsane “Little Black Dress” yani ” Küçük Siyah Elbise” nin ortaya çıktığı 50’li yıllar bu önemli gelişme nedeniyle de büyük önem taşıyor. Geçmişten beslenerek, günümüz modasını ortaya çıkartan tasarımcılar ise bu sezon koleksiyonlarında midi etekleri, kısa bluzları, alçak ökçeli topukları ve Oxford ayakkabıları ön plana çıkardılar.
Zamanda yolculuğa çıkacağınız 1950’li yılların etkisindeki akımı kusursuz bir şekilde kendi stilinize adapte edebilmeniz için dönemin en popüler stil ikonlarını ve giyim tarzlarını sizin için bir araya getirdik. Peki siz hangisisiniz?

AUDREY HEPBURN
Cigarette pantolon, küçük siyah elbise ve babet, Hepburn’le en çok özdeşleşen parçalardı. Bir de siyah tabii ki.
mizu-pantolon-70402454-3
Mizu Pantolon
adL Bluz
adL Bluz
Mizu Babet
Mizu Babet

Marilyn Monroe
Kıvrımlı vücutların da stil sahibi olabileceğini kanıtlayan Monroe, kısa bluzların, mini şortların ve uçuşan elbiselerin hayranıydı.
Kıvrımlı vücutların da stil sahibi olabileceğini kanıtlayan Monroe, kısa bluzların, mini şortların ve uçuşan elbiselerin hayranıydı.

Vero Moda Elbise
Vero Moda Elbise

Mizu Stiletto
Mizu Stiletto

Grace Kelly
grace kelly görsel hazır
Peri masallarını andıran hayatıyla dikkatleri çeken Prenses Grace Kelly özellikle bele oturan midi etekleriyle bütün bakışları üzerinde toplardı.

Mizu Etek
Mizu Etek