29 Haziran 2015 Pazartesi

2015 Plaj Modasını Bir Bilene Sorduk

22:59

Benim için henüz deniz sezonu açılmasa da, önümüzde ki günler de start alacak tatilim için mayo, bikini arayışlarım başladı.
Mayo ve bikini de kalite, rahatlık ve farklılık arayanlara duyurulur: Şahane bir marka keşfim var: Achelya Uluchay!
Mayo ve bikinilerinde ki rahatlığı, farklılığı görünce kendisi ile irtibata geçip, röportaj yapmak istediğimi söyledim. Sizler için ona markasını farklı kılan özellikleri, vücut tipine göre mayo, bikini seçimini, doğru bildiğimiz yanlışları sordum. O da sizler için cevapladı. Size okumak kaldı:)
Z.E Mayo tasarlamaya nasıl karar verdin? Ne cezbetti seni?
A.U Londra’da okurken son okul projeme bir de plaj koleksiyonu eklemiştim. Koleksiyonu çok sevdim ve hayata geçirmeye karar verdim. Kıbrıslı olmamın getirdiği bir şey olabilir, sahil kenarında büyümüş olmanın ve en sevdiğim mevsimin yaz olması da olabilir. Birden çok nedeni var aslında. Biraz da İstanbul’da markayı kurunca, bu alanda tasarım yapan çok az tasarımcı olduğunu fark etmemle cesaretlendim ve 2013 yılında başladım.
Z.E Bize Achelya Uluchay markasını anlatır mısın?
A.U Achelya Uluchay, 2013 yılında İstanbul’da kurulmuş, tasarım plaj koleksiyonları sunan bir marka. İtalyan kumaşlar ve ithal aksesuarlar ile hayat bulan, çizgisi eklektik ve geometrik, tarzı maskülen-sportif olduğu halde kesimleriyle seksi ve feminen olarak anılan, hem denizde hem de plaj partilerinde rahatca kullanılabilecek tasarımlar sunan bir marka.
‘Sürdürülebilir moda’ konseptine önem veren bir tasarımcıyım. Bu nedenle bu sene koleksiyonda 100% geri dönüşümlü doğa dostu poliamidlere bolca yer verdim. Son iki sezondur mayo bikinilere ek olarak tunik ve elbise tasarımları da ekledik. Bu tasarımların bir çoğu kumaşları ve tarzları sayesinde plaj ve havuz kenarı dışında günlük hayatta, hatta gece bir partiye giderken bile müşterilerimiz tarafından kullanılıyor. Markanın sonuna Swimwear ibaresini hiç eklememiş olma nedenim ise ilerleyen zamanlarda hazır giyim alanında koleksiyon hazırlama planlarım.
Z.E Mayo ve bikinilerini diğer markalardan ayıran özellikler neler?
A.U Tasarım çizgisi ve avrupai duruşu. Doğa dostu kumaşlara da yer verilmesi ve sadece plajlarda değil günlük hayatta da büstiyer olarak kullanılabilecek parçalar sunması.
Z.E Hangi vücut tipine hangi mayo ya da bikiniyi öneriyorsun?
A.U Bilinenin aksine kilolarından şikayetçi olup da plajda daha kapalı giyinmek isteyen kadınlara daha küçük parçalar öneririm. Geniş kumaş parçası demek, daha geniş görünmek demek. Dikkat edin plajda daha küçük ve açık kesimli modeller kadınları daha zayıf, geniş ve kapalı modeller ise herzaman daha geniş gösterir. Omuzların daha geniş ve fiziğinin daha fit görünmesini isteyen kadınlar racer modelleri tercih edebilir. Çok zayıf ve kalçası dar olan kadınlara yandan bağcıklı veya ince kenarlı altları tavsiye ederim. Bunun dışında çok da sınıflandırmayı sevmiyorum vücut tiplerini. Fazla kiloları olmasına rağmen en açık modellerden alıp çok hoş görünen, özgüven sahibi müşterilerimiz var. Kişi kendi vucudunu tanımalı ve güçlü yönlerini ön plana çıkaracak modelleri seçmeli.
Z.E Mayo ve bikini üzerine kullanacağımız aksesuarlar nasıl olmalı?
A.U Bu, mayo ve bikininin tarzına bağlı olarak değişen bir şey. Ben genelde güneşlenmeyi tercih ettiğim zamanlarda bandeau veya üçgen bikiniler üzerine hiçbir aksesuar kullanmıyorum. Güneş gözlüğü plajın vazgeçilmez aksesuarı bence. Parti tarzı yaratacaksam eğer şapka, kolye ve halhal en sevdiğim aksesuarlar. Bazen de bikinilerim, spor ayakkabılarım ve tunik giyiyorum sadece. Herkesin kendi özgür tarzını yaratmasından yanayım. Kimi kadın şık bir kolye ile feminen bir tarz yaratırken, kimisi bir parmak arası terlik ve şapkayla daha salaş bir tarz yakalayabilir.
Z.E Achelya Uluchay tasarımlarını tercih eden ünlüler kimler?
A.U Didem Soydan, Gözde Kansu, Enise Ütük, Eliz Sakuçoğlu, Çağla Şikel, Yasemin Allen, Açelya Topaloğlu, Merve Boluğur ve Kendi aklıma gelen ünlü isimler.
Z.E Mayolarının fiyat aralığı nedir?
A.U SS15 City Heat koleksiyonu mayo ve bikiniler 420-640 TL arasında. Tunikler ise 240-520 TL arasında değişkenlik gösteriyor.
Z.E Satış noktaları hakkında bilgi verebilir misin?
A.U Kendi web sitemiz achelyauluchay.com üzerinden yeni koleksiyon dahil her koleksiyona ekstra 10% indirimle satış ayrıcalığı sunuyoruz.
Üç sezondur Bilstore ile çalışıyoruz. İstanbul’da Building Akmerkez ve Nişantaşı mağazaları, Bodrum’da Boutique Shiva ve Rixos Premium, Alaçatı’da Bashaques Concept Store, Ankara’da S9 Boutique, Adana’da Lookbook Designer Store, İzmir’de Rouge et Blanc ve Kıbrıs’ta Novita satış noktalarımız arasında. Online satış noktalarımız ise Lidyana.com ve 365ist.com.
Achelya UluchayAchelya UluchayAchelya UluchayAchelya UluchayAchelya Uluchay