24 Haziran 2015 Çarşamba

BERLİN SEYAHAT REHBERİ

03:04

Berlin’in ikinci el kıyafet cazibesinden renkli ve stil dolu mağazalarına kadar bilmeniz gereken detaylar Berlin Seyahat Rehberimizde.


Merhabalar ben Serap, mizu.com’da stylist’im ve aynı zamanda seraplamoda.com isimli blogun yazarıyım. Artık belli aralıklarla sizlere sürpriz blog yazıları yazacağım.
Bu yazımda kısa bir süre önce gittiğim Berlin seyahatimden bahsedeceğim. Anneler gününde orada olduğum tüm Berlin rengarenk çiçeklerle doluydu.
IMG_2161

Bu şehirde beni çeken şey yaşayan sokakları, ikinci el cenneti olması ve tarihi… Tabiki en çok ikinci el kıyafetler  2. Dünya savaşına katılan tüm ülkelerde ikinci el kıyafet çok yaygın.  Savaş ülkelere az tüketerek yaşamayı ve ellerinde ki her şeyin değerli olduğunu öğretmiş. Geliri çok yüksek aileler dahi evlerinin önünde eski eşyalarını satıyor. Şimdiler de trend ise ikinci el giysileri yeni ürünler ile kombinlemek . Yaşanmışlığı olan kıyafetler ve yeni dünyaya gelen kıyafetlerin birlikteliği…
IMG_2180
İkinci el butikler kadar Berlin’i cazip kılan ikinci el pazarlar. Bu pazar yerleri aynı zamanda festival tadında oluyor. Genci yaşlısı çimlerde uzanıp yemek yiyor, gülüyor, eğleniyorlar… Mauerpark bu pazarların en iyisi,
IMG_2173
Aklınıza gelebilecek tüm şeyleri burada bulabilirsiniz. Boks eldiveni, minik bir ayıcık ya da fotoğraf makinesi.
IMG_2172
Butik mağaza olarak favorim ise alexanderplatz’da yer alan Humana oldu.
IMG_2298
Adsız

2