24 Haziran 2015 Çarşamba

Kış Aylarında Cilt Bakımı

03:02

Yazın cildinizi koruyucu kremlerle destekleyerek güneşle beslediniz, deniz ve kum ile tatilin tadını çıkarırken cildinizin yıpranan dokusu için gerekli bakımı yaptınız. Yazın yıpratıcı etkisine karşı korunan cildiniz kış mevsimine girerken kış aylarında cilt bakımı zorunlu ve kış için cilt bakım ürünleri ihtiyaç haline geliyor. Kışın hava kirliliği çok daha fazla, sürekli kapalı alanlarda olacağınız için cildiniz mikroplarla çok daha fazla yüz yüze gelecek, peki cildinizi bu yeni sisteme nasıl hazırlayacak, zararlarından koruyacaksınız?
kis-aylarinda-cilt-bakimi
Gelin birkaç adımda kış bakımı özetiyle işinizi kolaylaştıralım:
Kış ayları soğuğun da etkisiyle kızaran, çatlayan ve tahriş olan cildiniz ile eş olabilir sizin için. Tahriş olmuş cilt için bakım yolu cilt temizlemeden geçiyor. Cilt kurumasına engel olmak için yoğun nemlendirici içerikli cilt temizleyiciler tercih edilmeli.
Sizin için elbette önereceğimiz kış bakım ürünleri de var:
Chanel Precision Mousse Doucer Rinse Off Foaming Cleanser, köpük kıvamıyla pratik ve eğlenceli bir cilt temizliği deneyimi sunuyor. Durulanan köpük temizleyici Mousse Doucer, içeriğindeki lale ağacı ve ebegümeci özleriyle cildinizdeki fazla sebumu, kir ve makyajı zahmetsizce teninizden söküp atar.
Clinique Turnaround İnstant Facial 5 Minute Mask, 5 dakikada uygulanan hızlı maske, yağsız içeriği ve canlandırıcı özleriyle ciltteki tahrişi onarır, cilde parlaklık verir. Ciltteki iritasyonu azaltan formülüyle pürüssüzlüğün anahtarı olan Turnaround İnstant Facial 5 Minute Mask, micrometabolizmayı hızlandırarak cildin yenilenmesine katkı sağlar.
kis-icin-cilt-bakim
Lancome Eclat Tonik, normalden karmaya dönük ciltlerin ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlandı. Gün boyu kire maruz kalan, stres altında yorulan, ölü hücrelerle canlılığını kaybeden cildiniz Eclat tonikle konforunu ve yumuşaklığını geri kazanacak.
İyice temizlenen cildiniz için sıra nemlendirmede. Her banyodan sonra uygulanması gereken nemlendirici kremler ile kışın cildinizin yumuşaklığını koruyabilir, bebeksi bir cilde sahip olabilirsiniz.
Clinique Even Better Dark Spot Correcting Hand Cream Broad Spectrum SPF15,ellerinize şefkat gösteren mükemmel bir el kremi. Nemlendirici içeriğiyle daha dengeli bir cilt tonu yaratmaya yardımcı olan Even Better Dark Spot Correcting Hand Cream Broad Spectrum ellerinizdeki tahriş ve hasarı onarır, yumuşacık bir cilde kavuşmanızı sağlar.
kis-bakimi
Haftada birkaç defa uygulanan peelingler de kış aylarında vazgeçmemeniz gereken ürünlerden. Cildinizdeki ölü deri tabakasından kurtulmak peelingle yapılacak ufak dokunuşlarla mümkün.
İşte size kış aylarında cilt bakımı için birkaç öneri:
Yüzünüze fondöten ve pudra sürdüğünüzde pul pul olan görüntüden şikayetçiyseniz, Clinique 7 Days Scrub Cream Rinse Off Formula Creme Exfoliante Solluble tam size göre. Pullanmış görüntüyü, sert ve kuru cildi yok eden ince çizgilerin görünümünü azaltan Clinique 7 Days Scrub Cream Rinse Off Formula Creme, Allure Reader’s Choice Ödüllerinde en iyi yüz scrubu ödülünü almış harika bir ölü deri temizleyici.
Chanel Gommage Microperle Eclat Maximum Radiance Exfoliating Jellespa deneyiminin benzersiz rahatlama etkisini yaayacaksınız. Cansız cildinize hayat verecek olan Gommage Microperle Eclat Maximum Radiance Exfoliating Jel, enerji veren jojoba taneler ve inci tozuyla cildinize doğal ışıltısı geri getirir.
Güneşten korunmak kış aylarında da önemli, her ne kadar yakıcı etki azalsa da güneşin zararlı ışınlarından korunmak kışın da gerekli. Yağmurlu havalarda bile güneş açtığında ışığa duyarlı ciltler en az SPF: 15–30 arası sprey, krem veya losyon formlarındaki koruyuculardan kullanmalı…
Clinique Moisture Surge Tinted Moisturizer, renkli nemlendirici yağsız, hafif ve güneş koruma özelliğiyle fark yaratıyor. SPF koruma faktörüyle ışıltılı ve aydınlık bir cildin anahtarı olan Moisture Surge Tinted Moisturizer ile “makyajsız” kadar doğal bir görünüm elde edebilir, makyajsız gibi rahat hissedebilirsiniz.
Clinique Youth Surge SPF 15 Age Decelerating Moisturizer, cildin gençliğini karakterize eden günlük kullanım için uygun bir yaşlanma karşıtı nemlendirici. Güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma kalkanı oluşturan, ince çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltarak cildinize dolgun bir görünüm kazandıran Youth Surge SPF 15 Age Decelerating Moisturizer, teninize esnek ve pürüssüz bir cilt yapısı kazandırır.
kisin-cilt-bakimi
Kışın en zarar gören cilt yapılarından biri de dudaktır. Kış bakımı için en önemli parçalardan olan dudak bakımı da kış aylarında ihmal edilmemeli… Dudaklarınız kışın sertleşen, gerilen ve çatlayan görüntüsüyle gölge düşürebilir.
Chanel Hydramax + Active Nutrition dudak nemlendiricisi, kuru ve yıpranmış dudaklarınıza yoğun bakım sunuyor. Makyaj altında yıpranan, dış etmenlerle kuruyan dudaklarınız bu bakımı hak ediyor. Chanel’in yumuşak, pürüssüz ve konforlu bakımıyla siz de dudaklarınızın yeniden yapılanmasına, onarılmasına zahmetsizce seyirci olacaksınız.
Clinique All About Lips, dudaklarınızın tüm cazibesini ortaya çıkarmak için yoğun bakım uyguluyor. Yoğun nemlendirme özelliğiyle çizgi bakımı da yapan All About Lips, dudaklarınızdaki kırışıklıkları, halka görünümü ve güneş zararlarını en aza indiriyor.
Clinique Repairwear, jel bazlı kolay emilen yapısıyla dudaklarını nemlendirir, yoğun bakım sağlar. Dudak çevresindeki yaşlanma belirtilerine karşı etkili olan Repairwear Intensive Lip Treatment, içeriğindeki antioksidanlarla cildinizi toksinlerden arındırır, çevresel faktörlere karşı dudaklarınızı korur.
Kadın cilt bakım ve erkek cilt bakımı denince akla mizu geliyor… Siz de ip uçlarımızdan yararlanarak kış aylarında cilt bakımı ile cildinize hayat verin.