27 Haziran 2015 Cumartesi

Gelinliğin En Güzel Aksesuarı; Gelin Çiçeği

01:13

Düğününüzde sizden sonra hangi arkadaşınızın evleneceğini belirleyen en önemli detay gelin çiçeği. Gelinliğe karar verme gibi zor bir aşamadan sonra bu daha kolay gibi görünüyor ama en az gelinlik modelinizi düşündüğünüz kadar çiçeğinizi de iyi seçmelisiniz. Bunlara karar vermek, gelinliğinizin modeline bunları uydurmak kolay gibi görünse de emin olun çok vaktinizi alacak. Biz kadınlar ayakkabımızla çantamız uyumlu olsun diye saatlerce uğraşırken, böyle özel günler söz konusu olunca aylarca araştırma yaparız.
Gelin çiçeği bir düğünün olmazsa olmazıdır. Peki gelin çiçeğinizin nasıl olmasını isterdiniz? Öncelikle hangi çiçekleri sevdiğinize karar verin. Papatya, sümbül, gül, orkide… Tavsiyemiz hangi çiçeği seviyorsanız onları gelin çiçeği olarak seçmeniz.
gelinçiçeği 1gelinçiçeği 2gelinçiçeği 3
Kış düğünlerinde; karanfil, nergis, gül, kamelya; yaz düğünlerinde; zambak, karanfil, leylak, ortanca, lavanta gibi çiçekleri tercih edebilirsiniz.
İsterseniz çiçeklerinizi renklerin anlamına göre de seçebilirsiniz. Örneğin; kırmızı renk aşkın rengidir. Mutluluğu temsil eder ve iştah açar. Ayrıca hiçbir renkte çiçek elinizde kırmızı kadar dikkat çekemez.
gelinçiçeği 6gelinçiçeği 5gelinçiçeği 4
Sarı renk, güneşin rengi olduğu için günlük hayatımıza hakim olan bir renktir. Özellikle açık sarı renk huzur verir. Ayrıca sarı sonbaharın rengidir. Eğer sonbaharda bir düğün yapmayı planlıyorsanız sarı ve tonlarından oluşan bir gelin çiçeği harika olacaktır.
gelinçiçeği 7gelinçiçeği 8gelinçiçeği 9
Mavi renk, gökyüzünün rengidir ve sınırsızlığı simgeler. Huzur veren ve gerginlik azaltan bir etkisi vardır mavinin. Düğün telaşında bir şeyler aksi giderse mavi çiçeğiniz sizi sakinleştirmek için hazır beklesin. Sakinliğin ve mutluluğun rengi olan mavi aynı zamanda nazar boncuğunun da rengidir. Düğünde sizi tüm nazarlara karşı koruyan nazar boncuklu bir mavi çiçeğe ne dersiniz?
gelinçiçeği 10gelinçiçeği 11gelinçiçeği 12
Mor renk eskiden beri ihtişam ve lüksün rengi olarak düşünülür. Tarih, yüksek sınıfların, saray mensuplarının daima morla bezendiklerini kaydeder. Düğününüzde mor renk ağarlıklı çiçeğinizle tüm ihtişamınızı sergileyebilirsiniz.
gelinçiçeği 13gelinçiçeği 14gelinçiçeği 15
Pembe, yaşam dolu mükemmel bir enerji veren renktir. Hayallerin, rüyaların rengidir. Hayallerinizin gerçeğe dönüştü düğününüzde pembe çiçeğiniz ile harika bir bütün oluşturabilirsiniz.
gelinçiçeği 16gelinçiçeği 17gelinçiçeği 18
Beyaz, saflığın ve yeni başlangıçların rengidir. Asaleti, zarafeti temsil eder. Düğününüzde baştan aşağı bembeyaz olup melekler gibi saf ve masun olabilirsiniz.
gelinçiçeği 21gelinçiçeği 19gelinçiçeği 20
Ben elimde çiçek istemiyorum daha farklı bir şey istiyorum derseniz taşlardan yapılmış ve çiçek formu verilmiş gelin çiçeğiniz elinizde ışıl ışıl parlayacaktır.