21 Temmuz 2015 Salı

AYAKKABI TRENDLERİ // 2015 İLKBAHAR – YAZ

03:46


victoria beckham ss 15 nyfw
2015 Ilkbahar / Yaz modasına, sokak stilinin en önemli belirleyicilerinden, ayakkabılarla devam ediyoruz :) Her ne kadar bahar yüzünü tam olarak göstermemiş olsa da, bu yazın oldukça renkli, çekici ve neşeli geçeceğini söyleyebiliriz. Gelin  sezonun trend ayakkabılarına birlikte göz atalım.

1-Bağcıklı (Lace Up) Ayakkabılar
Inaxtree
Inaxtree
Geçtiğimiz sezon oldukça ön planda olan bağcıklı ayakkabılar,  bu yaz da çok popüler. Topuklu ya da düz, bilekte veya dize kadar uzanan gladyatör modeller! Sıkça rastlayacağımız “Lace Up”lardan tercihinize göre edinebilirsiniz.
2- Örgü Ayakkabılar
3.1 Phillip Lim
3.1 Phillip Lim
Uzun bir aradan sonra yeniden bizimle! Zarif tasarımlarıyla da oldukça feminen bir görüntüye sahip olan örgü modellere bu sezon sıkça rastlayacağız.
3- Spor Ayakkabılar
Burberry Prorsum
Burberry Prorsum
Rahatınıza düşkünsünüz ama aynı zamanda trendlerden uzak kalmak istemiyorsunuz! O zaman bildiğimiz spor markaların yanısıra Giorgio Armani, Burberry Prorsum ve Bottega Veneta gibi markaların koleksiyonlarında yer ayırdıkları spor ayakkabılara mutlaka göz atın.
4- Bilekten Bağlamalı
Chanel
Chanel
Chanel, Giambattista Valli, Oscar de la Renta, Kenzo, Cavalli gibi neredeyse tüm markaların podyumlarında sıkça rastladığımız bilekten bağlı ayakkabılar, sokak stilinde de kendine fazlasıyla yer bulacak cinsten.
5- Blok Renk ve Topuklar
Versace
Versace
Shutz
Shutz
Vazgeçilmezimiz olan topuklu ayakkabılar bu sezon, kalın dikdörtgen ve kare  tasarımlarla birleşiyor ve feminen görüntünün yanısıra rahatlık da vaadediyor. Birkaç rengin birarada kullanıldığı modellerde yaz yine rengarenk geçecek!

6- Maskülen Formlar
oscardelarenta.jpg2
Oscar de la Renta
Tasarımcıların farklı yorumlar kattığı oxfordlarda bu sezon feminen dokunuşlara da rastlıyoruz.

7- Püsküllü Modeller
Proenza Schouler
Proenza Schouler
Tibi
Tibi
Elbiseler, çantalar ve aksesuarlarda sıkça rastladığımız püskül detaylar, düz veya topuklu birçok ayakkabı modelinde de öne çıkan detaylar arasında.
8- Topuklu Terlikler (Mules)
Alexander Wang
Alexander Wang
Feminen duruştan hoşlananların favorisi “Mule”lar bu sezon da yaz aylarının vazgeçilmezi olacak cinsten.

9- Şeffaf Topuklar
Monique Lhuillier, Christian Siriano, Versace
Monique Lhuillier, Christian Siriano, Versace
Podyumları istila eden şeffaf topuklar, rengarenk ve eğlenceli bir yaz vaadediyor! İddialı modelleriyle de, giydiğinizde kendinizi masal kahramanı gibi hissedebilirsiniz :)