25 Temmuz 2015 Cumartesi

BİR BAŞKA BURSA

03:34


bursa-yol-foto-sonbahar
Bursa’ya daha önce iki kez gitmeme rağmen şehri çok da detaylı gezdiğimi söyleyemem. Anca bu kez Bursa’da yaşayan  iki arkadaşım yanımda olunca -tabiri caizse- girmedik delik bırakmadım diyebilirim :) Kaç gün kalmalı sorusunaysa, imkanınız varsa haftasonu tatilinize bir gün daha ekleyip 3 günlüğüne gidin olur cevabım. Ama vaktiniz yoksa ve daha önce gezmek için gitmediyseniz, günübirlik bile gidip görmenizi tavsiye ederim. İstanbul’dan Bursa’ya giderken arabalı veya arabasız deniz otobüsünü tercih etmenizi öneririm. Ama benim gibi yolculukta ve gittiği yerde konforuna biraz düşkün olanlardansanız arabayla ilk tercihiniz olsun. Yolda da bolca fotoğraf çekebilirsiniz.
yazkurtul-yapkurtul-pro-bursa-ruken-instagram
Bursa’da en çok turist çeken yer Uludağ olsa da, görülmeden dönülmemesi gereken başka yerlerden de bahsedicem size. Ama usule uygun olsun diye  Uludağ dan başlayayım anlatmaya :)
Bu sene iki kez gittim Bursa’ya. İlki Ekim deydi. Henüz kar yağmamış olsa da havanın oldukça soğuk olduğunu söyleyebilirim. Fotoğraf çekimlerinde çok üşümüş olmamıza rağmen dağda sonbaharın her tonunu gördüğümüzde o soğuktan eser kalmadı. Öylesine keyif aldım ki; yetmedi ve bu kez de aralıkta karlar içinde görmek için tekrar gittim. Elbette Uludağ her mevsim farklı güzellikler sunuyor ama ona en çok kar yakışıyor. Büyüleyici manzarasıyla o bembeyaz güzelliği görünce, keşke hep kış olsa diyor insan. Biraz üşüdük, hatta cekim nedeniyle, o soğukta saatler geçirip donduğumuzu bile söyleyebilirim. Ama hepsine değdi.
gölyazi-bursa-göl-apolyont
Görülecek yerlerden bir diğeriyse Gölyazi.  Buraya gelir gelmez yapacağınız ilk iş göl etrafında dolaşmak olsun. Çok büyük değil gözünüz korkmasın:) Bol bol fotoğraf çekip, keyifli vakit geçirebileceğiniz çok iyi fotoğraf veren bir yer. Tarihi geçmişi ve efsaneleri de pek renkli.
fotoğraf 1
Eğer mis gibi göl havasından sonra güzel bir sofra isteyenlerdenseniz, rotanızı Taşmahal’e çevirin derim. Yediğim en güzel balık mezeleri (susamlı levrek, pazı sarması, balık mantısı ) ve taptaze günlük ürünlerle hazırlanmış yerel lezzetler, hem akılda hem damakta iz bırakıyor.
cumalikizik-instagram-bursa

Ve Cumalıkızık! Kesinlikle gidip görülmesi gereken, Bursa’nın sevimli bir köyü. Dolaşırken sizinle birlikte bütün köyü dolaşan bir su yoluna hayran kalmamak elde değil. Ufak bir meydanı, birbirinden harika evleri ile çok şirin bir kimliğe sahip. Dar sokakları, arnavut kaldırımların olduğu yerde, harika kompozisyonlar yakalayıp fotoğraf çekebilirsiniz. Size tavsiyem kahvaltı yapmadan gidin inanılmaz güzel lezzet durakları var. Özellikle gözlemeleri mutlaka deneyin.