21 Temmuz 2015 Salı

Youtube Sagolsun!

03:21


Valla Youtube Sagolsun, benim gibi guzel memleketimizde yasamayanlar bile televizyon programlarimizdan haberdar olabiliyoruz.
Bazen hasreti zorlastiriyor, bazen de neden memlekete donemedigimizi, gezmeye bile gittigimizde kendimizi neden sudan cikmis balik gibi hissettigimizi hatirlatiyor. Simdi hemen kizip, "bak bak memlekete dil uzatiyor taa nerelerden" demeyin. "Sarki Soylemek lazim"dan bahsediyorum ozellikle. Reyting adina ulkemizdeki yeni nesilin ne kadar dejenere oldugunu, veya daha da kotusu olmayi goze alabildigini, acikca goruyoruz. Amerika'dayim. Burada yillardir dans, muzik, muzikal, tiyatro yarismalari hepsi devam ediyorlar. Hic Turkiye'deki gibi juri uyelerini kiskirtici, juri uyelerinden birbirine dil uzatanlar, asagilayici laflar edenler olmadi. Ufak tefek saka yollu bir iki soz hemen gecistirildi, uzatilmadi.
Bu Sarki Soylemek Lazim "show"u acikcasi tuyler urpertici. Hakkaten daha dunku cocuk, buyumeyi, olgunlasmayi unutmus, konusmayi daha dogru durust sokemeden, uzerlerinde yillarin hatiri ve emegi olan saygideger insanlara hakaret ediyor. Saygisizligin bini bir para. Kendini kandirip onlari muhattabi saniyor. Turkiye'de yasayanlar icin bunlar gulunc seyler belki. Bizler icin utanc verici. Modernlik, konusma ozgurlugu, demokrasi, yeni nesil hic de bu degil. Sanki Turkiye ileri gidecegine geri gidiyor, en azindan ahlak konusunda.
Toplum da ratingleri arttirarak, bu konuda sessiz kalarak bu gencligi onaylamis oluyor. Begendikleri, seyretmek istediklerinin boyle tatsiz seyler oldugu kanisina variliyor. Ama eminim ki cok buyuk yanlislik var. Ulke bu kadar dagilmis olamaz.

Biz daha henuz birbirimizle boyle diyalog kuramiyorsak, biz birbirimize saygi gostermiyorsak, bize baskalarinin saygi gostermesini, Turklugu dogru tanitmayi nasil bekleyebiliriz? Bunlari yapan bir de "okumus" genclik. Yazik.