25 Temmuz 2015 Cumartesi

DANS PİSTİNDEN İTİRAFLAR

03:15


Pulp-Fiction-dance
Yağmur bulutları ve güneşin gökyüzünde oynadıkları pinpon maçı uzatmaları oynarken, hafta sonu şehirde nasıl vakit geçirmeli diye kara kara düşünenleri dans pistine davet etmeye karar verdik. Reçeteniz aşağıda. Şimdi, en rahat ayakkabılarınızı seçin ve yola koyulun lütfen.

– MATT JOHN (Kloster, 11 Nisan Cumartesi, 23:00)
MattJohn1
Müzik onun için bir hologram’dan ibaretmiş. Doğu Alman gece kültürünün en önemli kalelerinden biri olan Alte Weberei’da onu zamanında yıldızlaşmamış haliyle izleyenler ne şanslıymış diye düşünmeden edemiyoruz. Matt John artık oldukça önemli bir isim. Kendinizi onun ritimlerine bıraktığınızda asla pişman olmayacaksınız.

– DOUGLAS DARE & GREG HAINES (Salon IKSV, 10 Nisan Cuma, 21:30)
a_winged_victory_for_the_sullen_500
Önce uyaralım. Standart bir dans gecesi bekliyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Ancak dans etmenin sınırı ya da kuralı yok dolayısıyla Dare ve Haines’in elektro akustik performanslarında kendinizi huzurla sallanırken bulabilirsiniz. Gerisi hayal gücünüzün sınırlarına kalmış. Hangisinin performansının daha iyi olacağı ise şimdiden merak konusu.

– ADANA TWINS (Indigo, 10 Nisan Cuma, 23:00)
AdanaTwins_by_FelixKrueger
Bu isim aklınızı karıştırıyor olabilir. Zira Friso ve Benn’in Adana ile tek bağı evlerine yakın olan bir kebapçı. Oldukça yaratıcı olan ikili bu isimle kendilerine inanılmaz bir kariyer inşa etmeyi başardılar. Kısacası geleneksel Türk mutfağı ve house müziğin aynı potada buluşması sonucu ortaya çıkan bu dinamik müzik Exploited ve Black Jukebox gibi önemli plak şirketkerinin etiketleri ile yayınlanıyor.

Sarp Dakni