25 Temmuz 2015 Cumartesi

KAŞ GÜNLÜĞÜ

03:12


IMG_9979.JPG
Geçtiğimiz hafta rotamızı güneyin cennet köşelerinden Kaş’a çevirdik. Kaş’ta dolu dolu geçirdiğimiz 3 günümüzün detaylarıyla karşınızdayız.
IMG_9896.JPG
Kaş’ta küçük, temiz butik otellerde veya pansiyonlarda konaklayabilirsiniz.  Çoğu aile işletmesi olan bu mekanlarda, kahvaltılar da el yapımı ve organik oluyor. Akşamları da teraslarda yemekler yeniyor. Biz pansiyondan ziyade butik otele yakın bir tesis olan 7 odalı + teraslı Sekiz Pansiyon’u tercih ettik. Son derece memnun kaldığımızı söylemeliyim.

Kaşseverler, Kaş merkezinde bulunan Küçük Çakıl ve Büyük Çakıl plajlarının denizinin soğuk olduğunu bilirler. Eğer soğuk denizde üşüyenlerdenseniz tercihiniz Limanağzı olmalı. Limanağzı’na ulaşım Kaş merkezden pırpır teknelerle yapılıyor. Limanağzı’nda öğlen yemek yiyebileceğiniz, plaja servis yapan tesisler bulunuyor. Bilal’in Yeri’nde, menüde her gün yer alan ev yemeğini ise Bilal’in eşi pişiriyor.
Kaş’ta bir diğer seçenek de Kekova Adası’na günübirlik tekne turları… Bu turlara bir gün önceden kayıt yaptırmak gerekiyor. Yine Kaş limanı çevresinde bu teknelerin ilanlarını bulabilirsiniz. Sabah servisle Üçağız Köyü’ne gidip, tekneye oradan biniyorsunuz ve neredeyse her saat Kekova’nın efsane koylarında Caretta Caretta’lar ile yüzme fırsatı buluyorsunuz. Son durak Kekova Adası, meşhur Likya lahitleri ve Simena antik kentine ev sahipliği yapıyor. Üşenmeyip tepedeki kaleye de çıkın. Manzara, şahane Facebook ve Instagram profil fotoları çekmelik…  Köylü çocuklardan incik-boncuk ve kekik almazsanız hatırımız kalır.
Kaş Meydanı geceleri gündüzden daha hareketli. Restoranlar, cafeler ve az sayıdaki barların hepsi doluyor. Zaika, Asmaaltı, …. Bazıları manzaraları, bazıları lezzetli yemekleriyle dikkat çekiyor.
Nerlerde Yemek Yedik Ne Yaptık
Nereid Meyhanesi
Essiz mezeleri ve sicak sunumu ile balik severlerin uğraması gereken bir yer
Retro Bistro Kaş
Kaş’a yolunuz düşerse mutlaka tatlılarını yemeniz gereken bir durak! Hatta bir taneyle yetinmeyin :)
Zaika Ocakbaşı 
Birbirinden farkli tarz mezeleri ve lezzetli etleri ile mutlak bir uğrak noktası. Özellikle şaşlık mutlaka deneyin, bayılacaksınız :) Tatlı olarak da tahinli kabağı öneriyoruz.
Doria Yacht Club
Marinanın yanında eşsiz huzur ve manzaraya sahip Doria Yacht Club. Beach de biraz da konfor diyorsanız tercih edebilirsiniz.
Kaputaş
Hidayetin Koyu
Kaş’ın eşsiz noktalarından birine sahip, yarım adada bulunan bu koy, kesin görülesi bir yer. Bakirliği ve sesizligi ile sizleri huzura davet ediyor…

Kaş severler zaten her yıl bir şekilde Kaş’a gitmenin yolunu buluyor. Sözümüz Kaş’a ilk gideceklere, günlük tekne ve antik şehir turları, her tür su sporu, her seviye su altı dalışları, paragliding, tırmanma ve doğa yürüyüşleri… İster sukunet, ister adrenalin, Kaş’ta herkesi mutlu edecek seçenekler var.