25 Temmuz 2015 Cumartesi

TAPAS ZAMANI: EL XAMPANYET

03:34


fotograf 1
Bir yemek cenneti Barcelona. Sayısız deniz mahsülleri , paellası, patatası, churroları, foccaciaları ve sandviçleri gözümüzü döndürse de Barcelona’nın gerçek lezzet keyfinin tipik tarihi binaları ve barlarında, ev yapımı içkiler eşliğinde tapas ürünleri tatmaktan geçtiğini biliyoruz. Küçük küçük porsiyonlarda tadabileceğiniz tapas, her mekanda kendine has lezzetler sunuyor. Gittiğiniz her meydanda ve sokakta mutlaka rastlayacağınız tapas mekanları arasında, 1929 yılından beri aynı aile tarafından işletilen, mimarisini ve lezzetini olduğu gibi korumuş olan en gözde mekan El Xampanyet.
Tüm duvarları tarihi seramiklerle donatılmış El Xampanyet, birkaç bistro ve fıçı masası ve ufak bir tapas büfesiyle hiçbir lüks vaadetmiyor. Muazzam bir anahtarlık, bira fıçıları ve matara koleksiyonuna sahip mekanda tattığınız lezzetlere etraftan gelen kahkaha sesleri ve kalabalık olmasından kaynaklanan yüksek bir gürültü eşlik ediyor. Bir de adının da kaynağı olan ev yapımı “xampanyetler”i. Xampanyet nedir diye soracak olursanız mekanın kendi yapımı ve tapaslarla ikram ettikleri bir çeşit köpüklü İspanyol şarabı. Tuzlu balık, “pa amp tomaquet” (domates sürülmüş ve zeytinyağı gezdirilmiş ekmek), tortilla, erimiş peynirli biber, İspanyol peyniri Manchego, zeytinyağlı sakız enginar en çok rastlayacağınız tapas çeşitleri. Cava ve bira eşliğinde de tadabileceğiniz lezzetlerin en güzel yanı asla tıka basa yiyememek.
El Xampanyet Tapas Bar Barcelona 480x337px 2-6622d123-e201-41bb-b26f-9817e0a704f4-0-480x337
Yüzlerce tapas mekanı arasında seçim yapmak zor biliyoruz. Ama otantik ve özgün bir mekan arayanlar ve xampanyet tatmak isteyenler için rezervasyona ihtiyaç olmayan El Xampanyet, mutlaka gidilmesi gereken yerlerden.
Tapas fiyatları:3-9 € arasında
Adres: C/Montcada, 22 El Born Barcelona İspanya
Gitmişken bölgede ev yapımı vermouth tatmayı sakın unutmayın.
fotograf 3