25 Temmuz 2015 Cumartesi

GLASTONBURY 2015

03:11


IMG_9795.JPG
Rotamızı yeşil alanda müzik ve canlı sanat performansların sergilendiği dünyanın en büyük açık hava festivaline çeviriyoruz. Her sene haziran ayının son haftasında 5 gün boyunca kutlanan festival, eşsiz manzaralara sahne oluyor. Birazcık tarihinden bahsetmek gerekirse, 1970 ve sonrasinda Hippi akımları ve Özgürlük hareketi etkisi altında yapilmaya başlayan festivale ilk katılım 1.500 kişiyken şimdi yaklaşık 175.000 kişi civarında.

Herkesin çadırlarda kaldığı festivalde, çocuklu aileler için ayrı, sessizlik isteyenler ve deli dolu geçirmek isteyenler için farklı yerlerde kurulan çadırlar rengarenk görüntüye sahne oluyor. Sadece gönüllülerin çalıştığı ve yüzbinlerce sterlin elde edilen etkinlikte, gelir çeşitli hayır kurumlarına bağışlanıyor.
Günümüze gelene kadar dünyaca ünlü sanatçıları bir araya getirmeye başaran Festivalde bugüne kadar sahne alanlar arasında David Bowie, Oasis, Robbie Williams, Cold Play, Rod Steward, Jay-Z ve şövalye ünvanı bulunan Paul Mc Cartney yer alıyor.
Festival her ne kadar çağdaş müzik etkinlikleri ile tanınmış olsa da, dans, sirk, kabare ve tiyatro gibi diğer performans sanatları da oldukça dikkat çekici. Rock ve elektroniğin müziğin yanı sıra dünyadaki çeşitli kültürlere ve ülkelere ait müziklere de yer veriliyor.
24 – 28 Haziran arasında gerçekleşecek olan festivalde sahne alacak isimlerden bazıları; Patti Smith, Florence and the Machine, Alt-J, Kanye West ve The Who olacak. Festival’in en üzücü haberi ise bugün Foo Fifgters’tan geldi. Solist Dave Grohl’un İsveç’teki konserinde  ayağını kırması nedeniyle Glastonbury dahil tüm Avrupa Festivalleri’ndeki Foo Fighters performansları iptal oldu.