25 Temmuz 2015 Cumartesi

FLORANSA // RÖNESANSIN BAŞKENTİ

03:33


floransa_gezi
Geçtiğimiz hafta İtalyan Rönesansının doğum yeri Floransa’daydık. Kendini görmeye gelen neredeyse herkesi, güzelliği ile adeta bir masalın içinde yürüyormuş gibi hissettiren muhteşem şehir. Rönesans’ın tüm ihtişamını, bir galeri edasıyla sergileyen Floransa asla boş vakit bırakmayacak ve tarihten modaya, mimariden sosyolojiye donanımlı bir gezi sunacak malzeme mevcut.
İtalya’nın incisi de diyebiliriz; küçücük bir şehir. Size tavsiyem yürüyerek dolaşmanız. Buram buram sanat kokan şehrin her bir sokağında huzuru ve keyfi hissedeceksiniz. Sonuçta Michelangelo’nun ünlü Davut heykeli de orada, içinde Rafael, Botticelli, Leonardo Da Vinci’nin eserlerinin bulunduğu Uffizi Müzesi de.
Floransa’da yapılabilecek çok fazla eğlenceli aktivite bulabilirsiniz. Son derece samimi ve sıcak olan bu güzel şehrin lezzetlerini keşfetmeyi es geçmeyin, size benden küçük bir hatırlatma;  sonuçta İtalya’dasınız yani pizza ve makarnanın anavatanında…
Roma’nın meşhur meydanları gibi Floransa’nın da birbirinden güzel meşhur meydanları var. Bu meydanlarda en az bir akşam geçirin derim. İster meydanda bank üzerinde, keyifle sokak sanatçılarını dinleyin, isterseniz de meydan da yer alan o şık restaurantlarda bir akşam yemeği yiyin.
IMG_2975
Piazza Della Signoria Meydanı’da mutlaka gidilmesi gereken yerler içinde. Gidin ve bolca vakit geçirin.
Size bir tavsiyem daha olacak :) Hava kararmadan otelinize dönmeyin o sokakların muhteşem bir şekilde aydınlatıldığını kesinlikle görün. Gündüz gördüğünüz sanat eserlerini bir de akşam hava karardıktan sonra görün.
Ponte Vecchio Köprüsü’nü görmeyi de ihmal etmeyin :)
IMG_2280
Uffizi Galerisi’ne uğramadan dönmeyin. Galeri dünyaca ünlü rönesans sanatçılarının eserlerine ev sahipliği yaptığı için, özellikle yaz aylarında önünde uzun ve sıkıcı kuyruklar olabiliyor.
Bunun için rezervasyon yaptırmanızı öneririm ya daaaa :) Floransa kartı alın; biz öyle yaptık :) Floransa’daki tüm müze ve sergilere  hiç sıra beklemeden sizi ayrı bir köşeden hemen içeri alıyorlar. Böylelikle saatlerce bekleyip gününüzü öldürmemiş oluyorsunuz :)
IMG_2979
Ayrıca siz de benim gibi vintage kıyafetler ve antikalardan hoşlanıyorsanız çok şanslısınız :) birbirinden güzel ve şık ikinci el butik ve antikacılara sıkça rastlayacaksınız.