21 Temmuz 2015 Salı

ESPADRİL AŞKINA!

03:44


Enzo Angiolini
Enzo Angiolini
Espadriller, hafif, rahat ve çok yönlü tasarımlarıyla yaz mevsiminin vazgeçilmezidir. Konfor ve şıklığı birleştiren hasır tabanlı ayakkabıların tarihi, ilkel zamanlara, 4000 yıl öncesine dayanıyor.
Lauren Bacall in The Key Largo : Rita Hayworth in The Lady From Shanghai
Espadrillerin günümüze kadar kimlerin ayağında görüldüğünü sıralamamız gerekirse, maden işçileri, rahipler ve Katalonyalı Sardana dansçılarından (Espardenya adını bu dönemde almıştır) bahsedebiliriz.  John F. Kennedy ve Salvador Dali,’nin yanı sıra 1940’lı yıllarda The Lady From Shangai yıldızı Rita Hayworth, Key Largo oyuncusu Lauren Beccall gibi aktrisitlerin ayağaında görülmesiyle, espadriller popüler kültüre emin adımalarla girmeye başladı.
dali-espadrilles-traditional-authentic
Espadril modasının en çok yaygınlaştığı dönem ise, 1970’li yılların başında Yves Saint Laurent’in Paris’teki bir fuarda İspanyol üretici Castañer ile tanışmasıyla gerçekleşti. Bu dönemle birlikte espadriller İlkbahar / Yaz defilelelerinin vazgeçilmez ayakkabısı oldu.
Günümüzde de hemen hemen her ayakkabı markasının yer verdiği, modası hiç geçmeyecekmiş gibi gözüken espadriller arasından en beğendiklerimizi sizin için sıraladık! J

Soludos

3f4e985c3d8bfb84ed25b3f8ee4cffda

Loeffler Randall – Mara Cap Toe


Loeffler Randall Mara Cap Toe Espadrille,

Castañer

Castaner

Jigsaw

jigsaw

Aurora

Aurora Espadrille

Chanel

Chanel

Chloé

Chloe