25 Temmuz 2015 Cumartesi

EFTENİ GÖLÜ

03:18


efteni-golu-gezi-yazisi
Geçtiğimiz haftasonu rotamızı Düzce’ye çevirdik. İstanbul’dan çok da uzak olmayan, günü birlik kararlarla doğayla içiçe kalabileceğiniz, oldukça özel fotoğraflar çekebileceğiniz, bu kısa geziyi size biraz anlatalım istedik.
Düzce ili sınırları içinde yer alan, 2005’te su kuşlarını korumak amacıyla, doğal koruma alanı ilan edilen Efteni Gölü, ilginç efsaneleri ve altında batık bir şehir olduğu iddası ile anılıyor.
Adını Bizans Prensesi Eftelya’dan alan Efteni Gölü, Elmacık Dağı’ndan inen Aksu, Uğur, Asar ve Küçük Melen derelerinin birleşmesiyle oluşmuş.
Gördüğünüz bu fotoğraf, kuş gözlemcilerine yönelik yapılmış olan seyir terasından çekildi örneğin.
efteni-gölü-düzce
Gölün içinde kalmış sazlıklar da manzaraya hoş bir güzellik katıyor..Gölün bazı yerlerinde ortalara kadar yürüyebilmenizi sağlayan patikalar da var.
Efteni Gölü, ağaçların arasında su sesiyle birlikte, kendinizi şehir karmaşasından uzak hissettirecek Güzeldere Şelalesi’ne de oldukça yakın. İkisini aynı gün içinde gezebilirsiniz :) Üstelik Güzeldere yoluna tırmanmaya başladıktan bir süre sonra, yukarıdan da göl manzarasını seyredebilirsiniz.
efteni-golu-gezi-yazisi

TEM’den Düzce’ye doğru seyrederken, Hendek çıkışından ayrılıp, Gölyaka’ya geliyoruz. Güzeldere şelalesi tabelarını takip edip, Şelale’ye 10Km kaldı tabelasını gördüğümüzde solumuza bakıp, Efteni’yi görüyoruz. Efteni’ye kadar gitmişken civarı da keşfetmeyi ihmal etmeyin. Bu rota özellikle Motor tutkunları ve Enduro kullananlar için son derece keyifli. Hele ki yol üzerinde bulunan iri ufaklı dinlenme tesisi ve restoranlarda bulabileceğiniz doğal yiyeceklerin detaylarına girmiyoruz bile ;)

IMG_6423