7 Temmuz 2015 Salı

Butik sabun nasil yapilir?

03:55

Bu yazımda sizlere butik sabun yapımından bahsedicem.Bu işe girmek isteyenler için yararlı olacağını düşünüyorum merak ettiğiniz sorular varsa bana sorabilirsiniz.
Öncelikle butik sabunları iş olarak yapmak istiyorsanız belirli bir sermayeye ihtiyacınız olacaktır.Sermayenizin en önemli demirbaşını silikon kalıplar oluşturacak.Bu yüzden kalıpları almak için güzel bir bütçe ile bu işe girmelisiniz şayet silikon kalıplar 5tl'den 100tl'ye kadar çıkabiliyor fiyatı.Tabi şu ara fiyatları biraz daha uygun oldu.
Mesela resimde görünen melek kanatlı bebekler herkes tarafından çok beğeniliyor.
Gelelim bu işi nasıl yapacağınıza ben malzemelerimi tatlıdilimler.com adlı bir siteden getirtiyordum.
50 tl ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsiz yolluyorlar.Sizde bu sitenin fiyatları uygun gelirse oradan alabilirsiniz.
Sabunları yaparken göz kararı ve amatör bir şekilde yaptığım için size miktar konusunda bilgi veremeyeceğim.Ama boya maddeleri oldukça kuvvetli oldukları için çok az bir şekilde kullanmanızı öneririm.
Sabun bazlarını parçalar halinde benmari usulünde eritiyoruz.İçerisine boya maddemizi katıyoruz ve güzel bir şekilde karıştırıyoruz
Sabunumuz sıvı hale geldiğinde silikon kalıbımıza sıvı haldeki sabunumuzu döküyoruz ve donmasını bekliyoruz.
İşlemimiz bu kadar :) Kalıbımızın şekline göre ürünümüzün donma süresi var yaklaşık 2 -10 dk sürede donar.
Birde ürününüzün kabarcıklar içinde donmasını istemiyorsanız düz pürüzsüz bir yüzey istiyorsanız püskürtmeli bir şişenin içerisine kolonya koyarak sabun donmadan kalıba sıvı halde döktüğümüz anda sprey şeklinde üzerine sıkarsak o baloncuklar ürüne zarar vermeden patlar ve pürüzsüz bir şekilde donmasını sağlarsınız :)))
Eğer bu işi yapmayı düşünüyorsanız aynı şekilden tek bir kalıbınız olmasın mutlaka birden fazla kalıba sahip olun.
Uzun bir yazı oldu ama umarım işinize yarar :)