21 Temmuz 2015 Salı

Fotograf Siteleri

03:24


Hemen hemen herkes artik kamera deyince dijital kamera dusunuyor.
Daha dijital kelimesini bilmiyorken fotografciliga merak sarmistim. Tam ilk dijital makinelerin ciktigi siralarda da eski Nikon F80 makinami caldirinca, uzun bir hikayenin sonucunda Nikon D100 Dijital makineme kavustum. Tamamen amator olarak, genelde "kafa dinlemek" amaciyla fotograf makinemi alir birseyler cekerim. Bir cok arkadasim da bu aralar bu hobiye merak salinca bana baya sorular gelmeye basladi. O yuzden ben de internet uzerinden mumkun oldugunca dijital fotografcilik, dijital makineler, ve genel olarak fotografcilik uzerine bildigim Turkce siteleri burada paylasmak istedim.
Eger fotografcilik uzerine bildiginiz baska web siteleri varsa lutfen bildirin.

Eger fotografciliga da yeniyseniz, cok guzel bilgileri fotograf.com'da bulabilirsiniz. Bu websayfasinda ayrica kendi fotograflarinizi yuklemeniz de mumkun. Yuklediginiz fotograflari hem dostlarinizla kolaylikla paylasabilir hem de baski siparisi verebilirsiniz.

Dijital fotograf makineleriyle ilgili bilgi edinmek istiyorsaniz tabii ki "Let's Go Digital" dergisinin Turkce sitesine bakabilirsiniz. Pek cok kamera'nin incelemelerini okuyabilir vekarsilastirmalarini yapabilirsiniz.

Fotografcilikla ilgili bilgi edinmek icin ziyaret edebileceginiz diger sayfalar:
Dturk.com - Dijital fotografcilikla ilgili tum sorularinizi buradaki forumlarda sorabilirsiniz. Oldukca bilgili ve yardimsever bir kullanici populasyonuna sahip olan bir portal.

PhotoLine - Fotograf, fotografcilik, teknik ve makinalar konusunda oldukca zengin bir derginin websitesi.

Fotografya - 1997'den beri yayinlanan fotograf dergisi. Profesyonel fotograflar, fotografcilikla ilgili yazilar ve en onemlisi cok kolaylikla ilham bulabileceginiz bir site.

NetFotograf - Biraz karisik bir site. Ancak forumlari kullanisli olabilir. Satilik makineler, kurslar, atolyeler icin ilanlari forumlarinda bulabilirsiniz.

Cektiginiz fotograflari paylasmak istiyorsaniz, ve kritik almak istiyorsaniz:
FotoKritik - Sanirim bu internet'teki en guzel dijital fotograf sitesi. Uye olarak fotograflarinizi ekleyebilir, diger kullanicilarin fotograflarina puan verebilir, yapici yorumlarda bulunabilir ve alabilirsiniz. Tabii baska fotografcilarla tanismak ve onlarla bu konuda sohbet etmek de farkli bir keyif. Benim icin fotografa hem anlam katti hem de yetenegimi her gecen gun gelistiriyor. :o)